Adıyaman'da 'Sporun Gençler Üzerindeki Etkileri' Konulu Panel Düzenlendi
Adıyaman'da Düzenlenen 'Sporun Gençler Üzerindeki Etkileri' Konulu Panelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Kısıtlı Spor Tesisleri ve İmkanları Konuşuldu.
Adıyaman'da düzenlenen 'Sporun Gençler Üzerindeki Etkileri' konulu panelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kısıtlı spor tesisleri ve imkanları konuşuldu.
Atatürk Lisesi, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Polisevi bahçesinde düzenlenen panele Spor Vakfı Başkanı Sema Küçüksöz, Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu Selçuk Yula, Beşiktaşlı eski futbolcu Ulvi Güveneroğlu, Selçuk Üniversitesi Spor Akademisi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya ve Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Şenöz konuşmacı olarak katıldı. Vali Yardımcısı Aydın Börü ve Selami Işık, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, daire müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve öğrencilerin de hazır bulunduğu panele ilgi büyük oldu.
Panelin açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Şenöz, Adıyaman'da lisanslı sporcu sayısının azlığına ve spor tesislerinin yetersizliğine dikkat çekerek, "Adıyaman'da eğitim gören 139 bin 834 öğrenciden sadece 13 bin 288'inin sporcu lisansı bulunuyor. Bunun yanında il genelinde 18 spor tesisi bulunuyor. Bu tesislerin yetersiz olması spora olan ilgiyi düşürmektedir" dedi.
Spor Vakfı Başkanı Sema Küçüksöz ise, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının sporla aşılabileceğini vurgulayarak, "Doğudaki gençlerin dağa çıkması sporla önlenebilir. Neticede devlet yetkilileri o bölgede bir şeyler yapmaya çalışıyor. Fakat gençlerin maddi olarak büyük sıkıntıları var. Toplumun her kuruluşunun bu gençlere sahip çıkarak, maddi sıkıntıları ortadan kaldırması lazım. Ailelerin şiddet konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Eğitimi iyi olmayan gençlere bir bakıyoruzki tribünlerde şiddeti ortaya çıkartıyor. Bizim eğitimimizde bir eksiklik var. Şiddetin önüne geçebilmesi için toplu terapilerin olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
Fenerbahçeli eski futbolcu Selçuk Yula da, doğudaki imkanlarla batıdaki imkanların eşit olmadığını ifade ederek, "Bu bölgelerde de aynı imkanların sunulması lazım. Spor bir ilin reklamı için çok önemlidir ve bu il her zaman yatırım alır. Adıyaman'da kendi içerisinde birliktelik sağlayıp, dışarıdan maddi katkı beklemeden takımını birinci lige çıkartsa, çok büyük iş yapar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sporun mecburi ders yapması gerekiyor. Bölgedeki gençlerin spora yönelmesi için spor tesislerinin artması gerekiyor. Dünyada şiddet bitmek üzere, fakat Türkiye'de hala şiddet var. Dünyada tel örgüler falan kalmadı. Bizim ülkemizde bunun olmaması için bir neden yok. Bunun için herkese görev düşüyor. Özellikle yukarıdan el sıkıştığı zaman bu taraftarlara kadar inecektir" şeklinde konuştu.
Beşiktaşlı eski futbolcu Ulvi Güveneroğlu ise, bölgede iş, aş ve huzurun olması ile sporun yaygınlaşacağını kaydederek, "Bunlar sağlanırsa insanların spora yönelmesi daha çabuk ve kolay olacaktır. Spor çok farklı duygudaki insanları bir araya getiren bir olgudur. Birbiriyle fikirleri aynı olmayan ve birbirini tanımayan kişiler sporda birleşiyor. Sporda şiddeti kısa vadede bitirmeye kalkmak yanlış olur. Bu uzun vadede emek isteyen bir iştir" dedi.
(AA-TB-İY-S)