Haberler

Akdeniz Oyunları'na Bilinçli ve Centilmen Seyirci Yetiştirilecek

Abone Ol

Mersin'in merkez ilçe Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan 17.Akdeniz Oyunları'na bin kişilik bilinçli ve centilmen seyirci yetiştirecek.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunları'na bin kişilik bilinçli ve centilmen seyirci yetiştirecek.

Bu kapsamda Mezitli Halk Eğitimi Müdürlüğü'nde, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında ilçede bulunan okulların beden eğitim ve müzik öğretmenleriyle bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, "Toplantımızın amacı, Akdeniz Oyunları'na bilinçli ve centilmen seyirci yetiştirmektir. Spor artık estetik ve kültürel bir olay olmaktan çıkmış, bir endüstriye dönüşmüş durumda. Bu endüstride bir çok ekipman ve çalışan bulunmaktadır. Bir de bu sanayide seyirciler, yani takipçiler taraftarlar ayağı var. Bu takipçiler bu endüstrinin temel parçaları. Bu oyunlar Mersin için her konuda bir fırsat. 2013 Akdeniz Oyunları sadece Mersin için değil 2020 olimpiyatları için aday kent olan İstanbul için de çok önemli bir test alanı" dedi.

"OYUNLARDA EN ÖNEMLİ UNSUR TRİBÜN, YANİ SEYİRCİ FAKTÖRÜDÜR"

Akdeniz Oyunları'ndan çıkacak sonucun 2020'deki en büyük spor organizasyonunun Türkiye'de yapılması konusunun kaderini belirleyeğini belirten Kıcıroğlu, "Dolayısıyla Mersin 2013 Akdeniz Oyunları tek başına bir organizasyon olmaktan çıkmış durumda. Bizim rakiplerimize karşı puan alıcı işler yapmamız gerekmektedir. Bu organizasyonu birinci olarak şehrimiz, ikinci olarak ise ülkemiz adına çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu endüstri içerisinde işleyebileceğimiz çok önemli unsurlar var. En önemli unsur ise tribün, yani seyirci faktörüdür. Eğer biz futbolseverlerin de iyi bildiği gibi 13. oyuncu olan seyirci faktörünü iyi kullanabilirsek muhtemel eksilerimizi ve olumsuzlukları artıya çevirebiliriz ve başka yönlerden şehrimizin kaybedebileceği puanları seyirci unsuru ile yükseltebiliriz" diye konuştu.

Bundan dolayı Mersin'de bilinçli çok iyi izlenim bırakan bir seyircinin olması gerektiğini vurgulayan Kıcıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilinçli bir seyirci kitlesi ile şehrimizin başarısına katkı sağlayalım. Irkçı duygulardan arındırılmış ve sadece kazanma hırsına odaklanmış bir anlayış değil, sporun ruhunda olan milletleri ve insanları birbirine yaklaştıran bir unsur olduğunu tekrar bu vesile ile dünyaya hatırlatalım. Yapılan tesisler oyunlardan sonra Türk sporculara ve yabancı ülkelerden gelecek olan sporcuların hizmetinde kalırsa değerlidir. Burada yapılacak karşıt gösteriler birçok şeyi kaybetmemize sebep olabilir. Benim seyirciden beklediğim şey öncelikle saygı. Rakibine ve taraftarına saygı, rakibin oyuncusuna saygı, yani saygıda sınır yok. Onların hepsi bizim ilimize ve ülkemize gelmiş misafir. Evet, sporcularımız onlarla yarışacak olabilir. Fakat rakip ülkenin sporcu ve taraftarları da bizim misafirimizdir. Öncelikle biz misafirperverliğimizi göstermeliyiz."

"TRİBÜNLERDE YAŞANAN OLUMLU BİR OLAY HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇEBİLİR"

Türk seyircisinin yeri geldigi zaman rakip ülkelerin sporcusunu da olumlu yönde teşvik etmesi gerektiğini kaydeden Kıcıroğlu, "İkinci olarak bilgili bir taraftar olmalı. Yapılacak olan oyunlar hakkında bilgisi olmalı. Bu önümüzdeki bir ay içerisinde bu sporun kurallarını ne kadar öğretilebilinirse şehrimiz için o kadar kardır. Çünkü insan bilirse seyrettiğinden zevk alır, bilirse hakemin verdiği kararların inceliğini anlayabilir. Bizim müzik öğretmenlerinden istediğimiz bu taraftarların şarkılarla, marşlarla hazırlanmaları, onların topluca günün, maçın, müsabakanın ruhuna uygun şekilde tempo tutabilecek kadar geliştirilmiş ve hazırlanmış bir taraftarlar olmalıdır. Yani taraftarlarımız sazlı sözlü bir taraftar olsun. Mezitli'yi, Mersin'i ve Türkiye'yi o kadar iyi pazarlayabiliriz. Bu yaptıklarımızın ülkemize o kadar getirisi olur. Tribünlerde yaşanan olumlu bir olay her şeyin önüne geçebilir. Yapacağımız en ufak bir şey bile oyunların seyrini değiştirebilir. Yaptığımız şey küçük bile olsa etkisi çok büyük olabilir" dedi.

BİN KİŞİLİK BİLİNÇLİ VE CENTİLMEN SEYİRCİ GRUBU HAZIRLANACAK

Toplantıda, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmalara başlanarak Akdeniz Oyunları'na kadar bin kişilik bilinçli ve centilmen bir seyirci grubu hazırlanması, daha çok ekonomik yoksunluk içindeki ailelerin çocuklarına öncelik verilerek bu grubun iyi bir spor seyircisi olarak yetiştirilmesi kararlaştırıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Milli Eğitim Müdürlüğü Mezitli Akdeniz Mersin Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title