Haberler

Akdeniz Oyunları'na Doğru

Abone Ol

Mezitli ilçesinde bin 300 kişilik "bilinçli" ve "centilmen" taraftar grubu oluşturuldu.

Mezitli ilçesinde Akdeniz Oyunları için bin 300 kişilik "bilinçli" ve "centilmen" taraftar grubu oluşturuldu.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunların hem daha şenlikli geçmesi hem de bilinçli bir taraftar topluluğuyla desteklenmesi amacıyla grup oluşturduklarını söyledi.

Taraftarların şarkı, marş ve danslarıyla tribünlere renk ve heyecan katacağını ifade eden Kıcıroğlu, ortaokul öğrencilerinden oluşan gurubun bu tür müsabalara gidemeyen, gelir düzeyi düşük dezavantajlılar arasından seçildiğini vurguladı.

Akdeniz Oyunları gibi bir organizasyonu özellikle alt gelir gurubunda bulunan öğrencilerin de izlemesini istediklerini anlatan Kıcıroğlu, "Böylesi  müsabakalara gitme imkanı olmayan dezavantajlı grupların oyunları seyretmesini amaçladık. Ne seyrettiklerini de bilsinler istedik. Beden eğitimi öğretmenleri, öğrecileri bu oyunların branşları, branşların kuralları konusunda, gelecek ülkeler hakkında 1 aylık eğitimle bilgilendirdi. Müzik öğretmenleri de onlara daha çok barış, sevgi, dostluk içerikli 20 civarında Türkçe ve yabancı parçalardan oluşan marş ve şarkı öğretti" diye konuştu.

Taraftar gurubunun izledikleri oyunlardan zevk almalarını da önemsediklerini vurgulayan Kıcıroğlu,  şöyle devam etti:

"Taraftar grubumuzun, ayrıca sporculara destek olmalarını, tribünlere renk katmalarını da amaçladık. Taraftar toplayan spor organizasyonlarında seyirci önemli. Müsabalar daha renkli ve heyecanlı geçer. Bilinçli taraftarımız, şarkıları, tezahüratları, bayrağı, flaması, tişörtü ile oyunlarda Akdeniz havası tadı bırakacak. İlçemiz ölçeğinde küçük bir taraftar grubu hazırlamaya çalıştık. Diğer seyircileri de yönlendirirlerse güzel bir çalışma ortaya çıkacağını umut ediyoruz."

Kıcıroğlu, ilk provalarını Mezitli Muhittin Develi İlkokulu'nda yapan taraftarlara "Meziyetli Karettalar" adını verdiklerini de kaydetti. - Mersin

Kaynak: AA / Spor

Mezitli Akdeniz Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title