Haberler

Ali Sami Yen Kabri Başında Anıldı

Abone Ol

Galatasaray Spor Kulübü'nün 105. Kuruluş Yılı Etkinlikleri Kapsamında, Galatasaray Spor Kulübü'nün Kurucusu ve İlk Üyesi Ali Sami Yen, Feriköy'deki Kabrinde Anıldı.

Anma törenine, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 2. Başkan Mehmet Helvacı ve Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Üstünberk, Doğan Yalçınkaya, Emir Sarıgül ve Genel Sekreter Selçuk İren'in yanı sıra kulüp üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Anmadan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray 2. Başkanı Mehmet Helvacı, "Kulübümüzün 105. Yıl etkinleri çerçevesinde yine bir Cuma günü, Ali Sami Bey'in kabri başında kendisini anmak üzere buradayız. Ali Sami Bey'in temel şiarı olan yabancı takımları yenmek arzusu maalesef bu sene bizim için mümkün olmadı. Boynumuz bükük ancak önemli olan Galatasaray'ın değerleri ve kurucularımızın ortaya koyduğu bu değerlere sahip çıkabilmektir. Kötü günde bir arada olup, o gücü ortaya koyabilmek ve bu uğurda gayret gösterip çalışmaktır. Galatasaraylılardan beklenen ve Galatasaray'a yakışan budur. İnşallah sonraki dönemde daha iyi bir durumda daha mutlu bir şekilde kuruluş yıldönümü kutlamak nasip olur" şeklinde konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Helvacı, yeni teknik direktörümüz George Hagi'yle ilgili, "Kendisi Galatasaray'ın yarattığı çok büyük değerlerden biri. Çok önemli bir sporcu ancak kendisinde kabul edeceği gibi Galatasaray'la beraber çok daha büyük bir değer olarak tüm dünyada yerini aldı. Daha öncede söylediğim gibi, Galatasaray'ın değerlerine sahip çıktığı ölçüde zaten başarıya ulaşacaktır. Önemli olan Galatasaray'ın değerlerini bilmek, onlara sahip çıkmaktır. Ben ayrıca Hagi'ye teşekkür etmek istiyorum. Galatasaray'ı bu zor günlerinde alıp sırtladığı için. Bunun bir özveri olarak kabul edilmesi gerekir.Umarım doğru bir tercihtir ve takımımız için hayırlı olur" diye konuştu.

Helvacı, pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, "Benim Fenerbahçe maçlarıyla ilgili düşüncem hep aynı, hiç de değişmeyecek. Fenerbahçe maçı ligdeki diğer maçlar gibi bir karşılaşma. Elbette iki takım taraftarı için özel bir yeri var ama bizim için bir deplasman maçı olarak görüyorum. Bu sene iyi sonuçlar alamadık ama bu gibi maçlar özel maçlardır ve bu maçlardaki sonuçlar takımların içinde bulundukları duruma çok uygun olmayabiliyor. Galatasaray takımı kötü durumda da olsa, Fenerbahçe'yi kendi sahasında iyi bir oyun ortaya koyarak, iyi bir sonuçla geri dönmek için oynayacaktır. Umarım iyi bir sonuç elde ederiz ama dediğim gibi bu maçta uzun lig maratonu içerisinde bir lig maçı. Ben sonucun ne olursa olsun Galatasaray'ın bundan sonraki geleceğini doğrudan ve çok net etkileyecek bir maç olarak görmüyorum" dedi.

Kötü gidişle ilgili alınan kararların uygulanmasına zaman içinde devam edileceğini belirten Helvacı, "Alınan kararların bir kısmını gördünüz, tamamını henüz görmediniz ancak önümüzdeki günlerde yapılan diğer tespitlerin sonuçlarını da göreceksiniz. Daha öncede söylediğim gibi bu tespitleri doğrudan medyayla paylaşmak doğru olmayabilir. Bunları bilgi saklamak olarak değerlendirmeyin, Galatasaray'ın yararı açısından bir zamanlama planlaması yaptık. Önümüzdeki günlerde alınan diğer kararların sonuçlarını da göreceksiniz. Bu günleri sükunet ve dayanışma içerisinde geçirmek lazım ama önümüzdeki günlerde başka tasarruflara da şahit olacaksınız" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title