Haberler

Aliağa Belediyespor Basketbol Takımı, İlgisizlikten Şikayet Etti

Abone Ol

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ve Aliağa Belediyespor Başkanı İsa Önal, Erkekler 2. Ligi Play-off Maçlarında Final Grubuna Yükselen Aliağa Belediyespor'a Kimsenin Sahip Çıkmamasına Anlam Veremediklerini Söylediler.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ve Aliağa Belediyespor Başkanı İsa Önal, Erkekler 2. Ligi play-off maçlarında final grubuna yükselen Aliağa Belediyespor'a kimsenin sahip çıkmamasına anlam veremediklerini söylediler.

TB2L Basketbol Ligi'ni lider bitiren ve play- off'larda da başarılı olarak final grubuna kalan Aliağa Belediyespor'un bu sene kesinlikle Beko Basketbol Ligi'ne çıkacağını dile getiren Aliağa Belediye Başkanı Kaya, 6-8 Mayıs tarihlerinde Adana'da yapılacak final grubu maçları öncesi kentte bir bayram havasına girmesi gerektiğini, ancak dernek ve odaların ilgisiz kaldığını söyledi. Kaya, "Göreve geldiğimizden beri taraftarlara muhabbetle yaklaştık ancak aynı muhabbeti göremedik. Geçen sene futbol takımımız bütün bir senenin emeğini kaçan bir penaltıyla kaybetti. Ancak bu başarı bile alkışlanmadı. Takım geri döndüğünde karşılamadılar bile. Son maçında penaltılarla elenmiş bir takımız, ancak 40 kişilik bir seyirci topluluğu bu maçı takip etti. Eleştirmekten başka işe yaramayan bir grup var. Bazı siyasi parti ve yöneticileri Aliağa Belediyespor'un yüzde 50'lik gelirine set koydular. Gelin borçlar bizim olsun siz yapın bu işi dedik. Biz hem belediyeyi hem takımı istiyoruz diye garip ve çocukça bir cevap verdiler" diye konuştu.

Beko Basketbol Ligi'nde bütün İzmir'i temsil edeceklerini söyleyen Kaya, "Bu takım tüm engellemelere rağmen bu sene başarılı oldu ve Beko Basketbol Ligi'ne çıkarak bu başarısını perçinleyecek. Bu ligde Anadolu takımı yok, İzmir'in bir ilçesi bu ligde temsil edilecek, herkes bu başarıyı alkışlamalı. Ne acıdır ki eşya piyangosu yapıyoruz, ancak gerekli ilgiyi göremiyoruz. Koskaca bir takımın kaderi çekilişte verilecek bir fırına mı bağlı? Aliağasporluluk bilinci oluşmalı, herkes bu taşın altına elini sokmalı. Sanayi kenti Aliağa'da minibüsçüler tüm imkansızlıklarına rağmen gelip dediler ki Adana'ya araba kaldıralım. Biz bu teklifi büyük işadamlarından beklerdik. İşadamları sadece söz üretiyor, iş üreten yok" dedi.

Final grubunda karşılaşacakları rakiplerini daha önce ligde yendiklerini hatırlatan Aliağa Belediyespor Kulübü Başkanı İsa Önal ise, "Takım bu kadar başarı gösteriyor ama kentte bir hava yok. Her taraf bayraklarla süslenmeli, bir hareketlilik yaşanmalıydı. Ticaret Odası, Esnaf Odası başta olmak üzere herkes bu taraftarı Adana'ya taşımak için seferber olmalıydı. Bu kadar ilgisiz kalınmasını anlamıyorum. Çok mu zor uçak kaldırmak? Bu takım Beko Basketbol Ligi'ne çıkınca Aliağa'nın vizyonu genişleyecek, bunu göremiyorlar mı? Biz takım için maddi bir şey istemiyoruz, sporcularımızın paralarını ödedik. Ancak taraftarı Adana'ya götüremiyoruz. Bu konuda bütün sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var. Sporcularımız birçok şeyi başardı, onların ihtiyacı olan tek şey manevi destek. Bütün İzmir bize destek vermeli" ifadelerini kullandı.

Adana'da yapılacak final grubu maçlarını meydana kuracakları dev ekranlarla Aliağalı sporseverlere izleteceklerini de belirten İsa Önal, "300- 400 kişilik bir taraftar topluluğunu Adana'ya götürebilsek bize yeter" dedi.

(CU-İY-NÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title