Haberler

    Arda Turan: Arda Değil El Turco'yum

    Güncelleme:
    Abone Ol

    Atletico Madrid'in Türk yıldızı Arda Turan, İspanyolların kendisini Arda değil "El Turco" diye çağırdığını söyledi.

    İspanya La Liga'da Barcelona ve Real Madrid'in önünde şampiyonluk ipini göğüsleyen Atletico Madrid'in milli futbolcusu  Arda Turan, CNN Türk'te yayınlanan 32. Gün programında Umur Birand'a önemli açıklamalarda bulundu.

    Bir Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen Türkiye doğumlu ilk futbolcu olmaya hazırlanan Arda'ya, bu konuda bir sorumluluk hissedip hissetmediği soruldu.

    "Tabii ki hissediyorum" diyen Arda, şöyle devam etti: "Avrupa'da oynayan kaç tane Türk futbolcu var ki? Beni burada kimse Arda ya da Turan diye çağırmaz. Herkes 'El Turco' diye çağırır. Mesela ben soyunma odasına girdiğimde Filipe Luis, 'Türkler çok iyi insan. Emre, Arda çok iyi insanlar' der."

    "ORADA OLURSAN TÜRK BAYRAĞI HER YERDE DALGALANIR"

    Ülkeyi temsil konusunda Dünya Kupası'nın Şampiyonlar Ligi'nden daha önemli bir mecra olduğunu da söyleyen Türk yıldız, "Orada olursan zaten ülkenin bayrağı her yerde dalgalanır" diye konuştu. Türkiye'nin Dünya Kupası finallerine kalamamış olmasının kariyer açısından da üzücü olduğunu söyleyen Arda, kupayla ilgili haberler gördüğünde kanalı değiştirdiğini ifade etti.

    "GAZETECİLER BANA GÜLMÜŞTÜ"

    Atletico Madrid, sezonu Barcelona ve Real Madrid'in önünde bitirerek 18 yıl sonra şampiyon oldu.

    Üç yıl önce bir basın toplantısında "Belki Real Madrid ve Barcelona kadar yetenekli oyunculara sahip değiliz ama onlardan daha fazla koşup mücadele edersek aralarına girer ve bu mücadeleden kazanan taraf olarak bile çıkabiliriz" dediğini söyleyen Arda, o zaman gazetecilerin kendisine güldüğünü hatırlattı.

    Maddi imkanların ve tesislerin La Liga şampiyonluğu için önemli olduğunu kabul eden 27 yaşındaki oyuncu, "Ama bunlar olmadan da bir şeyler kazanabilirsiniz" dedi.

    "HOCA BANA GÖZ KIRPAR"

    Arda, teknik direktör Diego Simeone ile ilişkilerine de değindi: "Hoca beni çok iyi tanıyor. Beni nasıl motive edeceğini biliyor. Gaza getirmiyor ama özgüvenimi de yüksek tutuyor. Mesela ben büyük maçlara daha fazla konsantre olurum. Şampiyonlar Ligi müziği çalarken kenardan bana göz kırpar. 'Burası Şampiyonlar Ligi. Senin vizyonun, senin maçların' demek ister."

    "ÇOK FAZLA ŞÜKRETMEM LAZIM"

    Cumartesi gecesi Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için Real Madrid karşısına çıkacak Arda, "Eğer kazanırsam çok fazla şükretmem lazım" dedi. Geçen hafta sonu oynanan Barcelona maçında sakatlanan Arda'nın Lizbon'daki finale yetiştirilmesi için çaba harcanıyor.

     

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Spor

    Atletico Madrid Arda Turan Emre Arda Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title