Haberler

    Arsenal'in Bu Sene Şampiyon Olması İçin 10 Neden

    Abone Ol

    Geçen seneden pek çok oyuncusunu kadroda tutan Arsenal, yeniden yapılanan rakiplerine karşı daha önde gibi. Peki Arsenal'in diğer avantajları neler?

    Premier Lig heyecanı milli maç arasından sonra tüm hızıyla sürecek. Takımların da yavaş yavaş form tuttuğu bu dönemde şampiyonluk yarışının ilk adayları databloda öne çıkacaklar.

    O adaylar arasında olması beklenen Arsenal transferin son gününde Wellbeck'i kadrosuna kattı ve hücum gücünü biraz daha artırdı. Peki Arsenal'in şampiyonluk yolundaki avantajları neler? Bunları 10 başlık altında derledik.

    10. Arsene Wenger


    Manchester United için Ferguson neyse, Arsenal için de Wenger o. 1996'dan beri takımın başında olan Wenger, Arsenal'e bu dönemde 3 şampiyonluk kazandırdı. Bu seneye de Community Shield'le başlayan Fransız hoca Arsenal'in her zamanki kozlarından.

    9. Fikstür


    Arsenal'in ilk yarı fikstüründe sadece Manchester United maçını Emirates'te oynayacak. İkinci yarıda ise Manchester City, Liverpool ve Chelsea Emirates'e konuk olarak gelecek. Bu maçlarda seyirci desteğini arkasına alacak Arsenal, deplasmandan puanlar çıkartırsa sıralamada çok önemli bir noktaya gelebilir.

    8. Oliver Giroud


    Her ne kadar şu an sakat olsa da Oliver Giroud, futbola dönünce Arsenal'in en önemli silahı olacak. Geçen sene formu düştüğü gözlenen Giroud bu kez dinlenmiş olarak da sahalara dönecek.

    7. Ocak ayı transfer dönemi


    Arsenal devre arası trasnferlerinden beklediği verimi bir süredir alamıyor. Kulübün devre arası için adının geçtiği bazı oyuncular William Carvalho, Sami Khedira ve Mats Hummels. Arsenal bu oyunculardan birini kadrosuna katarsa Arsenal'in Arshavin'den sonra en iyi devre arası transferi olabilir.

    6. Orta saha uyumu


    Arsenal şu an Premier Lig'in en yıkıcı orta sahasına sahip. Sürekli formda olan Ramsey, bu sene daha fazla oyunda olan Wilshere, Mesut, Alexis Sanchez ve Santi Cazorla hücum yönü çok gelişmiş olan orta saha oyuncuları.

    5. Güçlü forvet hattı


    Yaya Sanogo bu sene eskiye nazaran daha iyi. Danny Welbeck de çabuk bir oyuncu. Podolski ve Campbell'ın yanında Giroud'nun da dönüşüyle ve orta sahanın yardımıyla Arsenal tam anlamıyla gol makinesi bir takım haline gelebilir.

    4. Şampiyonların kadrosu


    Arsenal'in kadrosunda dünya şampiyonu takımdan 3 oyuncu yer alıyor. Podolski Mertesacker ve Mesut tatilden biraz geç döndüler. Arsenal'in Crystal Palace karşısında galibiyete çok zor ulaşmasıyla da onların takımdaki önemi daha da ortaya çıktı.

    3. Emirates'in Kralı


    Arsenal evinde en iyi olan takımlarından biri. Geçen sezon sadece Aston Villa, Emirates Stadyumu'ndan üç puanı almayı başardı. Zaten bir lig başarısının anahtarı evinde zor yenilmekten geçer. Geçen sezon Arsenal, evinde sadece 13 puan kaybetti. (1 yenilgi, 5 beraberlik)

    2. Tecrübeli savunma


    Arsenal'in kadrosu her anlamda güçlü. Ama savunma hattında güçten öte bir arada oynamış ve birbirini tanıyan oyuncuların varlığı söz konusu. Mertesacker ve Koscielny geçen sene savunmanın ortasında iyi anlaşıyorlardı. Sağda Debuchy, solda da Gibbs Wenger'in ilk tercihleri. Chambers da bu oyuncular kadar yetenekli. Ayrıca bu oyuncuların arkalarında yıllardır bu takımda yer alan tecrübeli kaleci Szczesny bulunuyor.

    1. Arsenal bu kez çok hırslı


    Arsenal bu kez şampiyonluk yolundaki rakiplerine kolay teslim olmayacak. Geçen sene şampiyonluğu son maçlarda kaçıran Liverpool, özellikle üzerindeki baskıyı kıramamış ve şampiyonluğu Manchester City'ye kaptırmıştı. Bu sene kadrosunu büyük ölçüde koruyan Arsenal, şampiyonluk için rakiplerinden bir adım önde.

    Abdi Erkal / @AbdiErkal

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Arsene Wenger Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title