Haberler

    Arsenal'in Derdine Derman Yok: 2-2

    Güncelleme:
    Abone Ol

    Chelsea yenilgisini Swansea karşısında unutmaya çalışan Arsenal, 2-1 öne geçtiği maçta son dakikada Flamini'nin kendi kalesine attığı golle yıkıldı.

    Premier Lig'de erteleme maçında zirve yarışından kopmak istemeyen Arsenal, ateş hattından çıkmaya çabalayan Swansea City'yi konuk etti. Arsenal, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçı 2-1'e getirse de 90'da yediği golle yıkıldı ve bir puana razı oldu.

    "Tatava yapma, at geç"

    Maça Arsenal, daha istekli bir başlangıç yaptı. Topu ayağında tutan ev sahibi ekip, Swansea'yi kendi yarı sahasına gömmeyi başardı. Ne var ki golü bulan taraf geliştirdiği ender atakta Swansea oldu.

    2 - 2

    14

    İsabetli şut

    10

    2

    İsabetsiz şut

    0

    6

    Korner

    3

    19

    Faul

    13

    3

    Sarı kart

    2

    0

    Kırmızı kart

    0

    %49

    Topla oynama

    %51

    4. dakikada frikikten ceza alanına doldurulan top savunmadan sekti. Çizgi üzerinde seken topu voleyle tamamlayan isim Chamberlain oldu. Vorm topu ancak çelebildi.

    11. dakikada gelişen Swansea atağında ol kanattan hücuma çıkan Taylor, ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Bony, kafayı vurdu ve topu Szcsesny'nin uzanamayacağı köşeye bıraktı: 0-1.

    18. dakikada ceza sahası dışında topu alan Rosicky, Cazorla'yla verkaça girip içeri daldı. Sol çaprazdan çektiği şuta Rangel son anda ayak koydu ve tehlikeyi önledi.

    23. dakikada Swansea bir kez daha tehlikeli geldi. Kornerden Arteta'nın ön direğe kestiği topu Bony karşıladı ve kontratağı başlattı. 3'e 2 gelişen atakta Routledge, soldaki Michu'yu gördü. Michu, geriden gelen Shelvey'ye pasını aktardı. Shelvey'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutta top Mertesacker'den döndü.

    32. dakikada Rosicky'nin pasını alan Chamberlain hızla sağ kanattan sıfıra indi. Ortaya çevirdiği pasta Giroud, müsait pozisyonda topla çok oynayınca savunma araya girdi ve tehlikeyi önledi.

    45+1. dakikada Rosicky'nin ara pasında Cazorla, yay üzerinde topla buluştu. İyi bir kontrolle topu içeri taşıyan İspanyol oyuncunun müsait pozisyondaki şutunda Vorm başarılıydı.

    İlk yarıda başarılı bir savunma performansı gösteren Swansea, soyunma odasına avantajlı skorla gitmeyi de başardı.

    Bir dakikada değişti işler!

    İkinci yarıya baskısını artırarak giren Arsenal, üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Ev sahibi ekip, kanat organizasyonlarıyla rakibini bunaltmayı ve pozisyonlar bulmayı başardı.

    90'

    Yay üzerinde topu aldıktan sonra Rangel'le verkaça giren Britton, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Oluşan karambolde Britton'ın açısını bozmaya çalışan Flamini'ye çarpan top Arsenal ağlarına gitti.

    50. dakikada Rosicky'nin pasını alan Giroud, sırtı dönükken yeniden takım arkadaşına pas verdi. Rosicky, ara pasıyla savunmanın arasına sarkan Cazorla'yı görmek istedi. Ancak Williams zamanında müdahale ederek tehlikeyi önledi.

    54. dakikada Cazorla'nın pasını alan Gibbs, soldan ortayı bekletmeden yaptı. Shelvey'nin karşıladığı top Flamini'den sekip auta gitti.

    60. dakikada Podolski'den sıyrılan De Guzman, sağ kanattan ortasını yaptı. Arka direkte iyi yükselen Michu, topu uzak köşeye göndermek için kafayı vurdu. Top direğin dibinden auta gitti.

    73. dakikada sol kanatta topu alan Gibbs, şık bir çalımla Rangel'den sıyrıldı ve sıfıra indi. Ortaya çevirdiği topu altıpas içinde voleyle tamamlayan Podolski, skora dengeyi getiren isim oldu: 1-1.

    Bu golden bir dakika sonra yine Podolski atağı sürükledi ve takımının öne geçmesine yardımcı oldu. Rosicky'nin pasını alan Podolski, sol kanattan ilerledi. Ceza sahasına yolladığı yerden pasta, Giroud, kale ağzında dokunuşu yaptı ve takımını öne geçirdi: 2-1.

    76'da sol kanattan ilerleyen Shelvey, ceza sahasına girdi. Topu geriye çekip önünü boşalttı. Şutunda top direğin dibinden auta gitti.

    85. dakikada orta alandan çıkan Bony, sağdaki Hernandez'i gördü. Hernandez ilerledikten sonra ortasını yaptı. Bony penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu ancak sonuç alamadı.

    Normal sürenin son dakikasında gelişen Swansea atağını Britton sürükledi. Yay üzerinde topu aldıktan sonra Rangel'le verkaça giren Britton, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Oluşan karambolde Britton'ın açısını bozmaya çalışan Flamini'ye çarpan top Arsenal ağlarına gitti: 2-2.

    Kalan sürede iki takım da dengeyi bozamayınca puanlar paylaşıldı.

    Bu skorla Arsenal, 63 puana yükselirken; Swansea, puanını 30'a çıkardı.

    MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

    Arsene Wenger

    Performans: 8/10

    1001. maçında yaptığı hamlelerle maçı getiren isim oldu. Podolski'yi sahaya sürerek hücumları hareketlendirdi. Rosicky'yi de zamanında çıkararak orta sahayı canlı tuttu.

    Gary Monk

    Performans: 5/10

    İlk yarıda gelen golün ardından takımı savunmaya çok erken çekti. Kontrataklarla gol ararken gelen goller tüm planlarını bozdu. Hernandez'i sahaya sürmekte geç kaldı.

    Kallström'den siftah Devre arasında Arsenal kadrosuna katılan Kim Kallström, sakatlıklar nedeniyle uzak kaldığı formasıyla bu maçta tanıştı. İsveçli yıldız 79'da Rosicky'nin yerine oyuna girdi.

    Bony kendini aştı Swansea'nin golcüsü Wilfred Bony, bu maçta da ağları havalandırarak bu sezon 2 maç üst üste gol atmayı ilk kez başardı.

    Podolski golle döndü Sakatlıklar ve formsuzluğu nedeniyle formasından uzak kalan Lukas Podolski, 26 Aralık'ta oynanan Aston Villa maçından sonra

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Lukas Podolski Michu Spor Spor Haberler Son Dakika

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title