Haberler

Bir Güney Amerikalı'nın Hikayesi...

Abone Ol

Fernando Muslera, gösterdiği performasla sarı-kırmızılı takımın yıllardır süren kaleci problemine en azından Lig'in ilk yarısında çare oldu.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını lider kapatan Galatasaray'da taraftarın bu başarıda ayrı bir yere koyduğu isimlerden Fernando Muslera, gösterdiği performasla sarı-kırmızılı takımın yıllardır süren kaleci problemine en azından ligin ilk yarısında çare oldu. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon oynadığı 17 lig maçının 16'sında 90 dakika forma giyen Uruguaylı eldiven, kalesinde 10 gol görerek bu alanda Süper Lig'de mücadele eden diğer takımların kalecilerini geride bıraktı. Takımının oynadığı 16 maçın tamamında 90 dakika forma giyen Muslera, geçtiğimiz sezonlardaki kişisel 'gol yememe' performansını da geliştirmiş oldu.

LAZIO PERFORMANSININ ÜZERİNE ÇIKTI

2007 yılında transfer olduğu Lazio'da son 2 sezondur 1. kalecilik görevini üstlenen Fernando Muslera, Serie A'da gösterdiği performansın üzerine koyarak Spor Toto Süper Lig'e hızlı bir giriş yaptı. Lazio'da 1. kaleci olarak görev yaptığı 2 sezonun ilk yarıları baz alındığında Uruguaylı eldivenin kalesinde toplam 36 gol yediği görülüyor. 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarının ilk yarılarında 18'er golü kalesinde gören Muslera, bir anlamda yeteneklerini Türkiye'de konuşturmuş olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Uruguay Milli Takımının kalesini de 2010'dan beri koruyan Muslera'nın ulusal kariyeri de gözardı edilmeyecek kadar dikkat çekici. Güney Amerika ekibinin kalesini 31 maçta koruyan Muslera, bu maçlarda kalesinde güven vererek sadece 16 gol yedi.

SON ÜÇ SEZON: LEO FRANCO - ZAPATA VE DE SANCTIS

Kolombiyalı Faryd Mondragon'un sarı kırmzılı takımdan ayrılışının ardından kaleci mevkiinde büyük sıkıntılar yaşayan Galatasaray'da Fernando Muslera'nın ilk yarı performansı bile son 3 sezonda Galatasaray forması giyen file bekçilerini büyük farkla geride bıraktı. Son 3 sezonun istatistikleri baz alındığında Fernando Muslera'nın Galatasaray kalesine etkisi gözle görülür şekilde hissedildi. 2008-2009 sezonunda Morgan de Sanctis, Aykut Erçetin, Orkun Uşak'la 21, 2009-2010 sezonunda Leo Franco ve Ufuk Ceylan'la 21 ve 2010-2011 sezonunda Robinson Zapata, Aykut Erçetin ve Ufuk Ceylan üçlüsüyle 21'er golü kalesinde gören Galatasaray takımı, Muslera'nın gelişiyle de bu mevkideki sorunlarını çözdü.

TERİM'İN DE GÜVENİNİ KAZANDI

Uruguaylı kalecinin lige iyi bir başlangıç yapamamasına rağmen hep zaman arkasında duran Fatih Terim, her fırsatta Muslera'ya olan güvenini de pekiştirmeyi ihmal etmedi. Deneyimli teknik adam Galatasaray'ın Manisaspor'la oynadığı karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada Uruguyalı kalecinin Avrupa'nın en iyi file bekçilerinden olduğunu belirtirek, Taffarel'den sonra gelmiş isim olduğunu söyledi. Muslera'nın takıma iyi uyum sağladığını belirten Terim, "Muslera iyi bir kaleci ve iyi bir insan. Çok genç olmasına rağmen çok önemli maçları kaldırabilecek kapasitede biri. Daha da iyi olacak. Bu da çok önemli. Gün geçtikçe defansla anlaşması daha fazlalaşıyor, kendine güveni, takımın ona güvenini artıyor. Gol yemedikçe bunlar perçinleşiyor." diyerek oyuncusuna olan güvenini her açıklamasında dile getiriyor.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title