Haberler

"Bozkurt" soruşturması fitili ateşledi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin çıkarması

Güncelleme:
Abone Ol

UEFA'nın Avusturya maçında bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında başlattığı soruşturma tansiyonu yükseltti. Karara Türkiye'den art arda tepkiler gelirken, Almanya'nın şikayetiyle başlatıldığı öğrenilen soruşturma nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Şuşa'daki zirveye gitmekten vazgeçtiği ve Türkiye-Hollanda maçını Berlin'de izleme kararı aldığı öğrenildi.

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya maçında attığı gollerden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatılmıştı. TFF kapsamlı bir savunma dosyası hazırlarken Demiral ise maç sonunda yaptığı açıklamayla hareketinin bir mesaj içermediğini söylemişti.

DİKKAT ÇEKEN GELİŞME

Soruşturmanın başlatılmasının ardından Türkiye'den peş peşe tepkiler gelmiş, Meriha Demiral'e ise destek mesajları gelmişti. Yaşananların ardından bugün flaş bir gelişme daha yaşandı.

ZİRVEYE KATILMAKTAN SON ANDA VAZGEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 Temmuz'da Türk Devletleri Teşkilatı'nın Şuşa'daki gayrıresmi zirvesine katılmaktan son anda vazgeçip Türkiye- Hollanda maçını Berlin'de izleme kararı aldığı öğrenildi.

'Bozkurt' soruşturması fitili ateşledi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin çıkarması

MAÇI STADYUMDA İZLEYECEK

Almanların şikayeti sonrasında başlatıldığı öğrenilen soruşturma nedeniyle karşılaşmayı Almanya'da stadyumdan izleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerine ise zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz temsil edecek.

TFF ÖRNEKLERİ TOPLADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hemen kapsamlı bir savunma dosyası hazırladı. Karşılaşmanın ardından Merih'in bu konuda soruşturma geçirebileceğini öğrenen yetkililer, daha önceki örnekleri bir araya getirerek, bunları savunmaya ekledi. Gece yarısı operasyonunda, Sırpların "Çetnik selamı", Arnavutların "çift başlı kartalı" gibi örnekler masaya kondu.

'Bozkurt' soruşturması fitili ateşledi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin çıkarması

XHAKA'YA 10 BİN İSVİÇRE FRANGI CEZA VERİLMİŞTİ

FIFA, 2018 Dünya Kupası elemelerinde, İsviçre forması giymelerine rağmen Arnavutların sembolü çift başlı kartal hareketi yapan Shaqiri ve Xhaka'ya 10'ar bin, Lichtsteiner'e 5 bin İsviçre Frangı ceza vermişti. EURO 2024'te de UEFA, ırkçılık sebebiyle Sırbistan ve Arnavutluk'u cezalandırdı. Başakşehirli futbolcular, 2019-20 sezonunda, UEFA Avrupa Ligi'nde, Avusturya temsilcisi Wolfsberger ile yaptığı maçta asker selamı vererek gol sevinci yaşamış, UEFA kınama cezası vermişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Spor

Merih Demiral Avusturya Hollanda Almanya Türkiye Bozkurt Berlin Şuşa Politika Spor Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Merkezi atama ne zaman? KPSS-2024/1 tercih kılavuzu! KPSS/1 tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? Servet Yardımcı kimdir? TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kaç yaşında, nereli? Servet Yardımcı'nın hayatı ve kariyeri TRT SPOR YAYIN AKIŞI: TRT Spor'da bugün hangi maçlar var? 11 Temmuz TRT Spor maçları! Gaga Bulut neden gözaltına alındı, ne oldu? Gaga Bulut kimdir? HAZİRAN 2024 ABD ENFLASYON KARARI | Haziran ayı için ABD enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? ÖSYM YKS (TYT, ATY, YDT) üniversite sınavı sonuç sorguma ekranı (sonuc.osym.gov.tr) HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ | Nem oranı yüzde kaç? 11 Temmuz hava durumu raporu! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklığı kaç derece? 3. DÖNEM AÇIK LİSE (AÖL) SINAVLARI NE ZAMAN? AÖL sınav giriş belgesi yayınlandı mı? KPSS DHBT başvurusu ne zaman? DHBT sınavı hangi tarihte, nasıl başvurulur? Emekli maaşı zammı ne zaman açıklanacak? Toplantı ne zaman? Emekli maaşı ne kadar olacak? Immobile kimdir? Ciro Immobile kaç yaşında, nereli? Dünya Güzellerim Tatilde 2. Bölüm izle | Dünya Güzellerim Tatilde hangi kanalda, saat kaçta? Engin Polat ile Dilan Polat kaç yıl hapis cezası alacak? Polat davasında son durum nedir? 11 TEMMUZ PERŞEMBE HAVA DURUMU | Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hangi iller için yağış uyarısı verdi? Wanda Nara ve Icardi ayrıldı mı? Wanda Nara ve Icardi neden ayrıldı, ne zaman boşanacaklar?
1000

Yorumlar (67)

Zaky:

Buradan oy devsirirmiyim dusuncesi. Uygur Turklerini , Irak Suriye Turkmenlerini yillardir korudun savundu ya.. Arabi toplayip geldi ama Turkmenleri alip geleyim kol kanat gereyim sahip cikayim yok.

Yanıtla331480
Murat Celik:

Hikayen de tarih mi yazıyorsun yaprağım

362131
Crm:

ne diyo bu la....

15588
Erol Birol :

Murat belli sana yaprakla birşeyler yapmışlar.

32131
Harbi Vatandaş:

Zaky:Hayırdır bir derdinmi var O E.

8953
Tamer Çakır:

fifa nın belirlediği kurallar var buna uymayana ceza veriyor neyi zorluyorsunuz anlamadım kurala uy başka bir şekli yok

Yanıtla324181
YalancıSavar:

Fifa nın kurlalarında milletleri temsile den hayvan figürü yasak ise Fransızların milli takım formasında Horoz niye var?

640
öncevatan:

yasak, ceza varsa herkese var niye sadece bize var biraz da bunu sor

629
ATA null:

Türkün Türk'ten başka dostu yoktur

Yanıtla131307
Mustapha Kose:

yaprağım denince paylaşılıyor yaprraak demeye devam.

Yanıtla7935
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title