Haberler

Briç, Üniversitelerde Ders Olsun" Talebi

Abone Ol

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, uyguladıkları yeni programlar sayesinde lisanslı sporcu sayılarını ilk etapta 6 binden 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini ve briçin üniversitelerde ders olarak okutulmasını istediklerini belirtti.

HAYATİ AKÇAY - Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, uyguladıkları yeni programlar sayesinde lisanslı sporcu sayılarını ilk etapta 6 binden 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini ve briçin üniversitelerde ders olarak okutulmasını istediklerini belirtti.

Karadeniz Açık İkili Briç Şampiyonası dolayısıyla Ordu'da bulunan Zorlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, briçin bir akıl sporu olduğunu söyledi.

İtalya'nın Montecatini kentindeki 8. Avrupa Açık Briç Şampiyonası'nda Nezih Kubaç ile çiftler kategorisinde altın madalya kazanan Zorlu, 1997'de Dünya Olimpiyat Komitesinin kararı üzerine, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olimpik olmayan sporlar dalında faaliyet göstermeye başladıklarını bildirdi.

Briç sporunu Türkiye'de daha çok yaygınlaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Zorlu, ülkede 200'ün üzerinde briç kulübü bulunduğunu ifade etti. Zorlu, ülke genelinde geçmişten itibaren briç oynayan sporcu sayısının toplam 15 bin olduğunu belirtti.

Dünyada 4 yılda bir "akıl olimpiyatları" adı altında turnuvalar düzenlediğini kaydeden Zorlu, "2 senede bir de milli takımların yarıştığı Avrupa Şampiyonası organize ediliyor. Yine 4 yılda bir Dünya Şampiyonası, ayrıca her sene açık şampiyonalar gerçekleştiriliyor. Bu sene zoru başararak Avrupa birincisi olduk. Ülkemiz adına çok iyi bir başarı." diye konuştu.

"2020'deki Dünya Şampiyonası'na talip olduk"

Türkiye'nin, briçteki dış saygınlığının da yüksek olduğunu anlatan Zorlu, şöyle devam etti:

"Briç, turizm açısından da önem taşıyan bir spor. Briç sayesinde binlerce insanı ülkemize getirebilme potansiyelimiz var. Bu manada 2020'deki Dünya Şampiyonası'na da talip olduk. Tahmin ediyorum, büyük bir şampiyonanın ev sahipliğini yapacağız. Çok cazip oynama yerlerimiz ve otellerimiz mevcut. Türkiye, bu açıdan değerlendirildiğinde adeta cennet gibi bir ülke."

Zorlu, hem sporcu hem de federasyon başkanı olarak briçe hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

En büyük hedefinin, ülke sporuna katkı sunmak olduğunu dile getiren Zorlu, hedefleri arasında briçi ülkede daha tanınır hale getirmenin yer aldığını vurguladı.

Zorlu, bu açıdan baktığında başkanlığın kendisi için oyunculuktan daha fazla önem taşıdığını vurgulayarak, "Amacım, ülkemiz takımının başarılı olmasını sağlamak. Gençlerin bu spora katılmasını arzu ediyorum. Dolayısıyla genç sporcularımızla daha iyi yerlere gelmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Briçin pahalı bir spor olduğunu belirten Zorlu, "Seyahat ve katılım bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Ödemelerin hepsini oyuncularımız ve federasyonumuzun karşılaması çok zor. Dolayısıyla sponsorluk ve tanıtım için de ayrıca çalışmak lazım." dedi.

Zorlu, oluşturdukları ekibin bu konuda çalıştığını ifade ederek, "Briç, tanıtım çalışmaları ve sponsorlar sayesinde daha da büyüyen bir akıl sporu olacak. Buna inancımız tam." diye konuştu.

"Briçle ilgilenmek isteyen herkese kapılarımız açık"

Briçte lisanslı sporcu sayısının bu yıl 6 bine ulaştığına dikkati çeken Zorlu, "Uyguladığımız yeni programlar sayesinde sporcu sayımızı ilk etapta 10 bine çıkartmayı hedefliyoruz." dedi.

Lisanslı sporcu sayısını artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında bu hafta YÖK yetkililerini ziyaret edeceklerini dile getiren Zorlu, şunları kaydetti:

"Yayıldığımız ve faaliyet gösterdiğimiz çok iyi üniversitelerimiz var. Hiç faaliyet gösteremediğimiz üniversiteler de var. Bu noktada YÖK'ün destek ve yardımlarını isteyeceğiz. Briçin üniversitelerde ders olarak gösterilmesini istiyoruz. Bu konudaki talebimizi YÖK'e ileteceğiz. Bu sporun yayılması ve sevilmesi için inşallah talebimiz karşılık görür."

Zorlu, briç sporuyla ilgilenmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Briç Federasyonu Karadeniz Ordu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title