Haberler

Camia Olarak Hakemlerin Arkasındayız"

Abone Ol

Beşiktaş kulübü başkanı Fikret Orman Türk futbolunda son günlerin en önemli gündem maddesi olan hakem hatalarına rağmen camia olarak hakemlerin arkasında olduklarını söyledi.

Yanal: Asıl tehlike Beşiktaş

Beşiktaş Şevket Belgin Spor Salonu açılış töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan siyah beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, hafta sonu oynayacakları Galatasaray derbisi, son günlerin en önemli gündem maddesi olan hakem yönetimleri ve sözleşmeleri sezon sonu bitecek Almeida ile Fernandes'in durumları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Biz bütün hakemlerimizin camia olarak arkasındayız"

Hemen hemen her maçta yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak "Biz söyleyeceğimizi zamanında söylemenin doğru olduğuna inanıyoruz." diyerek sözlerine başlayan Orman, özellikle Galatasaray ile bu hafta sonu oynayacakları derbiye iyi bir hakem atanmasını temenni ettiklerini belirterek, "Bu kadar olayların olduğu dönemde tekrar hakem ortaya çıkmasın. Hakemler hata yapacaktır, ama tek taraflı olmasın bu hatalar." dedi.

Ön protokol imzalandı mı?

Şu an sabit bir stat gelirleri olmadığı gibi kendi statlarını kendi paralarıyla yaptıklarını söyleyen Beşiktaş kulübü başkanı, bu kadar emek döktükleri bir ortamda sahanın içinde futbolcuların hatasıyla değil de hakemin hatasıyla yenilmek ve mağdur olmak istemediklerini ifade ederek, "Biz bütün hakemlerimizin camia olarak arkasındayız. Hiçbir zaman bir hatadan dolayı onların üstüne giden bir camia değiliz." diye konuştu.

Galatasaray maçı hakkında

Cumartesi akşamı TT Arena'da oynayacakları Galatasaray maçı için "Bizim için normal bir derbi" değerlendirmesini yapan Fikret Orman, "Çok abartılacak bir şey değil. Daha çok maç var. 10'un üzerinde maç var. Bizim ezeli rakibimiz, değerli rakibimiz. Sahada sonuçların belli olacağı, sakatlıkların olmayacağı, centilmence bir maç olmasını temenni ediyoruz. Ben böyle maçlar öncesi polemikleri seven birisi değilim. Bu camiaları yöneten bizler, topluma ve insanlara faydalı mesajlar vermeliyiz. Biz Beşiktaş nezaketi içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz. Maçtır bu galibi vardır, mağlubu vardır, beraberliği vardır. Beşiktaş ile Galatasaray ilk defa karşı karşıya gelmiyor. Biz yenmişiz, yenilmişiz, bunlar olmuştur. Kendi içerisinde derbilerin bir öyküsü vardır. İlk yarıdaki derbinin kendisine göre bir öyküsü oluştu. Hatırlıyorsunuz 3-3'lük Fenerbahçe maçının kendi içerisinde bir öyküsü vardı. Bunun da sadece güzelliklerin anılacağı bir derbi olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Almeida ve Fernandes'in durumu

Eski takımını Bilic'e deşifre etti

Sezon sonu sözleşmeleri sona erecek Hugo Almeida ve Manuel Fernandes'in durumlarıyla ilgili yöneltilen sorulara da içtenlikle yanıt veren Beşiktaş kulübü başkanı, Almeida'nın artık kendilerinden birisi olduğunu ve sözleşme yenilemeyi istediklerini söylerken, Fernandes ile ilgili de teknik heyetin raporuna göre hareket edeceklerini ifade etti.

Almeida ile ilgili olarak "Gerçekçe şunu söyleyeyim; bunu Hugo'nun kendisine de söyledim. Bu sene hem kendi performansı, hem de kulübüyle ve arkadaşlarıyla olan uyumu inanılmaz derecede. Artık Hugo Almeida bizden birisi gibi oldu. İnanılmaz pozitifiz. O da bizim camiamızla ve kulübümüzle pozitif. Biz de anlaşmak istiyoruz, ama Almeida ile aynı kanıdayım. Onun için bizim yapmış olduğumuz teklifleri kabul edip bir an evvel sözleşmesini imzalamasını istiyoruz." sözleriyle düşüncelerini açıklayan Fikret Orman, Beşiktaş'ın Fernandes'i isteyen kulüplerin ülke nüfuslarından daha çok taraftar sayısına sahip olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi ve ekledi:

"Burası kıymet bilinecek bir kulüptür. Burada oynamak için oyuncular arzu içerisinde olacaklar. Biz o arzuyu görürsek, biz de gerekli şeyleri yapıyoruz zaten"

Ersan için itiraz edecekler

'Hakkını helal et Ersan'

Bursaspor maçında direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Ersan Gülüm'ü hakem İlker Meral'in doğru bir kararla oyundan atmadığını düşündüklerini söyleyen Beşiktaş başkanı, "Ersan için itirazda bulunacağız tabii ki. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Hakem kendisi görmedi. Çizgi hakeminin ifadesine göre karar verdi. Bana göre de çizgi hakeminin ifadesine göre karar vermesi doğruydu. Çünkü yardımcısı onun. Onu irdeleyecek durumda değildi. Orta hakemin yapmış olduğu karar doğru bir karar. Ersan'ın yapmış olduğu bir faul olmadığı için çizgi hakeminin görmüş olduğu karar yanlış bir karar, ama futbolun içinde olan şeyler bunlar. Ben bunlara takılmıyorum. Ben sadece iyi niyetli bir hakem, eyyam içinde olmayan bir hakem istiyorum. Mesela bir kırmız kart gösteriyor, öbürünü atmaya çalışıyor, görüyoruz bunları. Gerek yok. Kim, neyse gerçeği ona göre yönetsin." diye konuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Fikret Orman Hugo Almeida Beşiktaş Spor Hugo Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title