Çanakkale'de Satranç Fırtınası
Çanakkale Dardanelspor'un alt yapısındaki futbolcular yeteneklerini satrançla artırıyor.
Çanakkale Dardanelspor'un alt yapısındaki 60 futbolcuya yeteneklerini ön plana çıkarmaları ve sosyal hayata daha iyi adapte olmaları için İngilizce ve satranç eğitimi verilmeye başladı.
Bünyesinde, değişik yaş gruplarından 100'ün üzerinde futbolcu barındıran ve bir kolej olan Çanakkale Dardanelspor, 13-14-15 yaş grubundaki 60 oyuncusuna yeni eğitim uygulamaları başlattı. İleriki futbol yaşantılarında en çok ihtiyaç duyacakları İngilizce'yi öğrenmeleri için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü ile ortak bir proje hazırlandı. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Müge Karakaş ve bölümde staj yapan öğretmen adayları, haftanın iki günü Çanakkale Dardanelspor Kulübü'nde futbolculara ikişer saat İngilizce eğitimi vermeye başladı. Sezon sonuna kadar devam edecek olan eğitim uygulamaları kapsamında futbolculara haftanın iki günü de satranç öğretiliyor.
Eğitim projesinin fikir babası Çanakkale Dardanelspor Kulüp Yöneticisi ve Doktoru Celal Karakaş, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, öğretim görevlisi Müge Karakaş ile Çanakkale Dardanelspor Futbol Direktörü Tamer Tuna, İngilizce eğitim programının tanıtımı için kulüp binasında bir araya geldi. Projeyi anlatan Karakaş, "Anadolu'nun her yerinden genç kardeşlerimiz Çanakkale Dardanelspor Kulübü'nde yeteneklerini geliştirip profesyonel futbol hayatına devam etmek istiyorlar. Kulübümüz de uzun yıllar boyunca bu öğrenci kardeşlerimizin eğitimlerini devam ettiriyor. Ailelerinden uzak olan bu kardeşlerimizin yeteneklerini ön plana çıkarmaları için bu projeyi hazırladık. İlk olarak satranç eğitimi başladık. Buradaki amacımız strateji, sabır, kararlılık gibi sporda çok gerekli olan kişisel özelliklerini satranç vasıtasıyla geliştirmekti. İleride milli takımlarda, yabancı takımlarda veya kulübümüz üst liglere çıktığında yabancı futbolcularla ve hocalarla çalışma şansı bulacaklarını düşünerek futbolcu kardeşlerimizin yabancı dillerini geliştirmek istedik" dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce ise "Futbolcu kardeşlerimizin sadece beden eğitimi değil, aynı zamanda kültürel ve zihinsel gelişimleri, hobilerini geliştirecek çalışmalar yapması gerekir. Biz de Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında futbolcu kardeşlerimize yabancı dil öğretmeye başladık" diye konuştu. - Çanakkale