Haberler

EURO 2024 şampiyonu İspanya oldu

Güncelleme:
Abone Ol

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya ile İngiltere karşılaştı. Mücadeleyi 2-1 kazanan İspanya, dördüncü kez EURO 2024 şampiyonu oldu.

Avrupa futbolunun ülke düzeyinde en önemli turnuvasında şampiyon belli oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finale kalan İspanya ve İngiltere Berlin Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaştı.

İNGİLTERE FİNALE NASIL ÇIKTI?

Teknik direktör Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. İngilizler, son 16 turunda elenmenin kıyısından döndü. Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık golüyle skoru eşitleyen İngiltere, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale çıktı. İngiltere, çeyrek finalde de normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta İsviçre'yi penaltılarla geçmeyi başardı ve yarı final biletini aldı. İngilizler, yarı finalde de Hollanda'yı 90+1. dakikada Watkins'in attığı golle 2-1 yenerek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

EURO 2024 finali canlı anlatım! İspanya-İngiltere maçında tempo yüksek

İSPANYA FİNALE NASIL ÇIKTI?

Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, finale tüm maçlarını kazanarak geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3'te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finalist oldu. İspanyollar yarı finalde de Fransa'yı 2-1 yenerek adını finale yazdırdı.

EURO 2024 finali canlı anlatım! İspanya-İngiltere maçında tempo yüksek

LAMINE YAMAL TARİHE GEÇTİ

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) İspanya ile İngiltere'yi karşı karşıya getiren final maçında sahaya çıkan genç İspanyol yıldız Lamine Yamal, tarihe geçti. Final maçına 17. doğum gününden bir gün sonra çıkan Yamal, şampiyona tarihinde finalde oynayan en genç futbolcu rekorunu kırdı.

EURO 2024 finali canlı anlatım! İspanya-İngiltere maçında tempo yüksek

İNGİLİZLER DAHA KALABALIK

İspanya ile İngiltere'yi karşı karşıya getiren final maçında tribünlerin büyük bölümünde İngiliz taraftarlar yer aldı. İngilizler, tarihlerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu hedefiyle geldikleri Berlin'de tribünlerin büyük bölümünü doldurdu.

İLK 11'LER

İspanya: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williams

İngiltere: Pickford, Guehi, Stones, Walker, Shaw, Saka, Kobbie, Rice, Bellingham, Foden, Kane.

İSPANYA ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına İspanya çok hızlı başladı. Yamal sağ kanattan getirdiği topta sol kanada pasında Nico Williams'ı gördü. Topu alan Nico Williams, ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla kaleciyi çaresiz bıraktı ve takımını öne geçirdi.

EURO 2024 şampiyonu İspanya oldu

PALMER EŞİTLEDİ

Geriye düşen İngiltere, beraberlik golü için baskısını artırdı. Rakip kaleye yüklenen İngilizler golü sonradan oyuna giren Cole Palmer ile buldu. Palmer, karşılaşman 73. dakikasında ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla topu ağlara yollayarak skora dengeyi getirdi.

EURO 2024 şampiyonu İspanya oldu

OYARZABAL FİŞİ ÇEKTİ

Maçta son sözü Oyarzabal söyledi. Maçın 86. dakikasında Oyarzabal tek vuruşla topu ağlara yolladı ve takımına kupayı kazandırdı.

EURO 2024 şampiyonu İspanya oldu

İSPANYA TARİHE GEÇTİ

Mücadelenin geri kalan anlarında İngiltere üst üste pozisyonlar bulsa da golü bulamadı ve İspanya maçı kazanarak 1964, 2008 ve 2012 yıllarının ardından dördüncü kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. İspanya ayrıca Avrupa Şampiyonası'nı tarihte en çok kazanan takım olmayı da başardı.

İNGİLTERE YİNE FİNAL KAYBETTİ

Tarihinde hiç Avrupa şampiyonluğu olmayan İngiltere, EURO 2020'nin ardından EURO 2024'te de final kaybetti ve kupa hasretini sürdürdü.

Maçtan dakikalar;

90' Maç bitti! İspanya EURO 2024'ün şampiyonu oldu.

86' GOLLLL İspanya, Oyarzabal ile 2-1 öne geçti

73' GOLLLLLL İngiltere, Cole Palmer ile skoru 1-1'e getirdi.

47' GOLLLLLL Lamine Yamal'ın pasında Nico Williams tek vuruşla İspanya'yı öne geçirdi.

46' İspanya'da Rodri yerine Zubimendi oyuna girdi.

46' Dev fianalde ikinci yarı başladı.

45' İlk yarı 0-0 bitti.

30' Karşılaşmada tempo seviyesi biraz düşük.

25' Mücadelede henüz eşitlik bozulmadı. İngiltere'de Kane sarı kart gördü.

15' İspanya bu dakikalarda daha etkili oynuyor...

10' Mücadelede golsüz eşitlik var.

1' Maçta ilk düdük çaldı.

Haberler.com / Alper Kızıltepe - Spor

İspanya İspanya Dünya Spor Spor Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

hakan aslan:

hak eden tek ülke vardı o da kazandı

Yanıtla2163
murtaza candurak:

bu ispanyollar çok kral adamlar severiz.

Yanıtla1110
Gento Tarım:

Helal olsun Endülüs çocuklarına

Yanıtla1978
Hamit Gündoğdu:

İspanya oynadı İngiltere'de bizim gibi seyretti.. İngiliz kaleci çok golü önledi ama İspanya'yi durdurmaya yetmedi kurtarışları.. İngiltere'nin tek tesellisi 5 -6 farklı kaybedecekleri maçı 2-1 kaybetmeleri rezil olmaktan kurtardı onları...oley ispanya

Yanıtla181
Gh Tgv:

Bizde sadece gaz var. Ispanya haketti.

Yanıtla467
Erol Birol :

Gaz bizde maalesef doğuştan var.

120
T.C. Vatandaşı:

Avrupa kupasının başladığı ilk günden belliydi şampiyon, her maç futbol gibi futbol oynadılar. Bizim teknik direktörler ve futbolcular izleyip ders almalı diye düşünüyorum.

Yanıtla360
ibrahim altınkök:

Tempo yüksekmiş..45 dakikada kaleyi bulan 1 şut var..Çatladıkapı sporun maçları daha heyecanlı..

Yanıtla1816
Billy gates:

HAKKIMIZI YEDILER YA SAMPIYONLUK BIZIM DI HILE VAR

4216
Erol Birol :

Billy gates ne demezsin. Aslında bütün suç hakemlerde.

18
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title