Haberler

    Çaykur Rizespor-Galatasaray / Maç Önü

    Abone Ol

    Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, bu akşam Çaykur Rizespor'a konuk oluyor.

    Lider Fenerbahçe'nin maç fazlasıyla puan farkını 7'ye çıkarmasının ardından Galatasaray kritik Rize deplasmanına çıkıyor. Tüm detaylar burada.

    Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Yeni Rize Şehir Stadı’ndaki karşılaşma, 2 Mart Pazar günü, saat 19.00’da başlayacak.

    Ligde 28. Randevu

    Galatasaray ile Çaykur Rizespor ligde 27 kez karşılaştılar. Bu maçların 21'ini Galatasaray kazanırken, 4 maçtan Çaykur Rizespor galip ayrıldı. İki maç ise berabere sonuçlandı. Galatasaray rakip ağlara 67 gol atarken kalesinde 23 gol gördü.

    Rize’deki Son Karşılaşma

    Galatasaray, rakibiyle Rize’de en son 2007-08 sezonunda karşılaşmış ve bu maçtan 5-2 galip ayrılmıştı. Goller Shabani Nonda (3), Ardan Turan ve Servet Çetin’den gelmişti. Galatasaray, rakibini Rize’de 10 kez mağlup ederken, rakibine 3 kez yenildi. Galatasaray deplasmanda 30 gol atarken kalesinde 13 gol gördü.

    İlk Yarıdaki Karşılaşma

    İlk yarıda Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşma 1-1 sona ermişti. Devre arasında Çaykur Rizespor’a transfer olan Engin Baytar’ın golü ile öne geçen Galatasaray, ikinci yarıda skoru koruyamamış, Tevfik Köse’nin golü maça dengeyi getirmişti. Galatasaray’ın sezonun ilk yarısında Arena’da yaşadığı iki maçtaki puan kaybından bir tanesi Çaykur Rizespor maçı olmuştu. Aynı zamanda iki takım arasında lig tarihinde ikinci kez bir maç eşitlikle sona eriyordu.

    Galatasaray’da Rakamlar

    Galatasaray’da rakamlara bakıldığında Didier Drogba ve Burak Yılmaz ligde en çok forma giyen iki oyuncu olarak dikkat çekiyor. 21 maçta görev alan iki oyuncu aynı zamanda en çok skor bulan iki isim. Burak Yılmaz 12 golle takımın en golcü ismi olurken, Didier Drogba’nın 8 golü bulunuyor. İki oyuncu dışında Wesley Sneijder de 8 golle takımın en golcü isimlerinden.

    Çaykur Rizespor: İstikrarsız Performans

    Sezona Rıza Çalımbay yönetiminde başlayan Çaykur Rizespor, ilk 5 haftada 4 galibiyet alarak tarihinin en iyi lig başlangıçlarından bir tanesini yapmıştı. Daha sonra 15 hafta galibiyet alamayan Çaykur Rizespor’da Rıza Çalımbay görevinden ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Uğur Tütüneker yönetiminde Bursaspor karşısına çıkan Çaykur Rizespor karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

    Uğur Tütüneker 4. Kez Galatasaray’a Karşı

    Galatasaray’ın efsane oyuncularından olan Uğur Tütüneker, 4. kez teknik direktör olarak Galatasaray’a rakip olacak. 2001-02’de Yimpaş Yozgatspor ile Galatasaray’a rakip olan Tütüneker yönetimindeki Yozgatspor sahadan 5-0 mağlup ayrılmıştı. 2007-08 sezonunda Kasımpaşa’yı çalıştıran başarılı teknik adam, Galatasaray’ı 1-0 mağlup etmişti. Uğur Tütüneker son olarak içinde bulunduğumuz sezonda Konyaspor ile Galatasaray’a rakip olmuş, İstanbul’daki maç Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğü ile sona ermişti.

    Çaykur Rizespor’da Rakamlar

    Ludovic Sylvestre, Ousmane Viera ve Koray Altınay 21 maçta görev alarak Çaykur Rizespor’un en çok forma giyen oyuncuları oldu. Tevfik Köse ve Sercan Kaya ise attıkları 4’er golle Rizespor’un en skorer isimleri konumunda. Kamerunlu oyuncu Leonard Kweuke’nin ise 3 golü bulunuyor.

    Maçın Hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu

    Maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, bu sezon Galatasaray’ın iki maçında orta hakem olarak görev yaptı. Abitoğlu Galatasaray’ın deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldığı ve Konyaspor’u 2-1 mağlup ettiği maçlarda düdük çaldı. Bu sezon 10 maçta orta hakem olarak görev yapan Mustafa Kamil Abitoğlu’nun bu maçta yardımcılıklarını ise Baki Tuncay Akkın ve Serkan Gençerler yapacak.

    Muhtemel 11'ler

    ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Koray, Viera, Görkem, Ali Adnan, Kıvanç, Sylvestre, Cernat, Deniz, L.Abdi, Kweuke,

    GALATASARAY:

    Muslera, Veysel, Semih, Chedjou, Telles, Yekta, Hajrovic, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak

    Maç: Çaykur Rizespor - Galatasaray

    Yer: Yeni Rize Şehir

    Tarih: 02.03.2014 Saat: 19.00

    Yayın: Lig TV (Canlı)

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Uğur Tütüneker Galatasaray Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title