Haberler

Çaykur Rizespor- Medipol Başakşehir Maçının Ardından

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman'ın konuşması Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı'nın konuşması Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Medipol Başakşehir'i 1-0 yenerek yarı finale yükselen Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman, hem ligde hem kupada zaman zaman etkili veya etkisiz mücadele etmelerine rağmen kupada yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman'ın konuşması

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı'nın konuşması Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Medipol Başakşehir'i 1-0 yenerek yarı finale yükselen Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman, hem ligde hem kupada zaman zaman etkili veya etkisiz mücadele etmelerine rağmen kupada yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki ayaklı bir maç oynadıklarını ve İstanbul'daki maçı 2-0 kazanarak avantajı elde ettiklerini belirtti.

Rövanş maçına stratejik açıdan avantajlı çıktıklarını ifade eden Karaman, her iki takımında bugün oyun içerisinde iyi görüntü verdiğini kaydetti.

Ligin ikinci yarısına Kweuke, Sercan Kaya ve İsmail'in sakatlığıyla başladıklarını vurgulayan Karaman, "Bu bizim balansımızı bozmuştu. Eksiklerimize rağmen ligi ve kupayı bu kadro ile götürdük. Yarı finale çıkan bir takım herkesin bu başarıyı kutlaması gerekiyor. İki kulvarda da zaman zaman etkili veya etkisiz olsak da iyi mücadele ediyoruz. Yarı finale kaldık. Mutluyuz" dedi.

Karaman, kupayı unutup bir an önce lige dönmeleri gerektiğini kaydeden Karaman, şöyle devam etti:

"Ligde alt sıralara yakın olmak istemiyoruz. Hafta sonu oynayacağımız maça kilitlenmeli ve iyi bir sonuç alıp rakiplerimizi bekleyeceğiz. Kupada oynamayan takımlar avantajlı. Kupa maçı oynadık ve Cumartesi günü ligde Bursaspor ile oynayacağız. Oyuncular sağlık ekibi çok çalışmalıyız. Kadro yapımız oyuncularımız belli. Buna göre iyi bir yenilemeye ihtiyacımız olacak."

-Medipol Başakşehir cephesi

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, iki ayaklı bir mücadele oynadıklarını Çaykur Rizespor'un ilk maçta 2-0 ile iyi bir avantaj yakaladığını belirtti.

Rakip sahada 2-0'ı çevirmenin kolay olmadığının altını çizen Avcı, "Oyunun ilk beş dakikasında ofsayt gibi gözüken ve aslında olmayan, çok net yakaladığımız iki pozisyon var. Bu dakikadan sonra Çaykur Rizespor ilk yarı üstündü. İlk yarı topa sahip oldu" dedi.

İkinci yarı pozisyonları bulan tarafın kendileri olduğunu belirten Avcı, "Futbolda her an doğruları yapmak gerekiyor. Pozisyon bulduğumuz anda 90. dakikada önde yakalandık ve 1-0 geriye düştük. Maçta öne geçebilsek başarılı olabilirdik. İki kulvarda Avrupa'yı kovalıyorduk. Bugün itibariyle birini kaybettik. Ligdeki yarışımız devam ediyor. İnşallah Avrupa Kupası hedefini ligde yakalarız" şeklinde konuştu.

Kadroda değişikliğe gittiğini ve her oyuncunun birbirine yakın olduğunu vurgulayan eden Avcı, "Mehmet Battal'ın ufak bir sakatlığı vardı. Sistem takımı olmaya çalıştığımız için giren çıkanlar çok fark etmiyor. Oyunun içerisinde iyi yaptığımız işler vardı. Ümit hiçbir maç başlamadan bitmez. Sporcu ruhu her zaman kazanmayı ister ama bugün yaptığımız hatalar sonucu kaybettik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Hikmet Karaman Abdullah Avcı Başakşehir Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title