Haberler

    CHP'li Vekil, Felipe Melo ve Volkan Demirel'e Çağrıda Bulundu

    Güncelleme:
    Abone Ol

    CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, 'Volkan ve Melo'ya Çağrıl' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

    TFF Süper Kupa maçı bitti ancak tartışmaları daha uzun süre gündemde duracağa benziyor.

    Volkan Demirel’in maç sonundaki “Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak” sözü, taraflı tarafsız birçok kesimden tepki görmüştü. Volkan, konuyla ilgili açıklama yaparken, “Ben köpekleri kast etmedim, ne dediğimi herkes biliyor” demişti.

    Konuya dahil olan CHP İstanbul Milletvekili ve Hayvan Hakları Savunucusu Melda Onur, 'Volkan ve Melo’ya çağrı' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

    "Sivil toplum ve siyaset yaşamımın mücadele alanlarından biri olan hayvan haklarının teslimi ve korunması konusunda, 'spor'da yaşanan tartışmalar üzüntü verici. Bir takım kaptanının, rakip takım futbolcusuna karşı kızgınlığını "belediye sokaktaki köpekleri zehirlesi" sözleriyle ifade etmesi; Diğer oyuncunun ise son derece ağır koşullarda yaşayan bir köpek cinsinin olumsuz algısına katkıda bulunacak tavırlar içerisine girmesi endişe veriyor.

    Dün akşamki sözlerim Fenerbahçe camiasını kızdırmış olabilir, onların FB hassasiyeti kadar benim de hayvan hassasiyetim var. Bizler sokak köpeklerinin haklarını korumak için kılı kırk yarıp çabalarken, pek çok taraftarı olan bir futbolcunun "belediyelerin sokak köpeklerini zehirlemesini normalleştirici" ifadesi kabul edilemez. Aynı şekilde yasada tehlikeli ırk tanımından güç bela çıkardığımız pitbull'ların köpek dövüşü, parçalanma, ıskartaya çıkma ve ölene dek insanlardan uzak, daracık bir alanda adeta ağırlaştırılmış müebbet koşullarında geçen ömür dramını bir futbol eğlencesiyle gözardı etmemek gerek.

    Bu noktada bir dileğim var...

    Sevgili Volkan, evinizde köpeğiniz olduğunu görmek mutluluk verici. Ama gelin yanlızca evinizdeki değil, sokaklardaki dostların da meleği olun. Sokak hayvanları ile birlikte yaşam için farkındalık kampanyası başlatalım.

    Sevgili Melo, kendinizi pitbull olarak tanımlarken, pitbulların sonlarının çok acı olduğunu unutmayın. Ve gelin, toplumda kötü tanıtılan pitbull dostlarımızın meleği olun. Pitbull'ların kötü ellerde istismarına karşı bir farkındalık kampanyası başlatalım.

    Hayvan haklarını savunan pek çok STK'nın bu kampanyayı coşkuyla karşılayacağına eminim. Kendime gelince, eğer Volkan ve Melo'yu dostlarımız için biraraya getirebilirsem tüm küfür ve hakaretleri gözardı ederek kalbini kırmış olabileceğim tüm taraftarlardan özür dileyeceğim. Ve bir BJK'lı olarak kabul görürseniz fahri FB'li ve GS'li olacağım."

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Volkan Demirel Onur Volkan Felipe Melo Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title