Haberler

Dünya Güreşinin Patronu Lalovıc, Nikah Tazeledi

Abone Ol

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın organize edildiği Özbekistan’da gerçekleştirilen kongrede tek aday olarak seçime giren Uluslararası Güreş Federasyonu Başkanı Nenad Lalovic, 6 yıl daha görevine devam edecek.

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nın organize edildiği Özbekistan'da gerçekleştirilen kongrede tek aday olarak seçime giren Uluslararası Güreş Federasyonu Başkanı Nenad Lalovic, 6 yıl daha görevine devam edecek.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılan genel kurulda Uluslararası Güreş Federasyonu'nun (FILA) adı ve logosu değişti. 'Dünya Güreş Birliği' (UWW) adıyla yoluna devam edecek olan FILA, yapılan oylama sonucunda mevcut başkanı Nenad Lalovic ile yola devam etme kararı aldı.

Taşkent Milli Kütüphanesi'nde yapılan genel kurulda Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Genel Sekreteri Yusuf Açıkalın ve Uluslararası Güreş Hakem Hocası İbrahim Cicioğlu da hazır bulundu.

Kongrede yer alan delegelere yeni logosu tanıtılan Dünya Güreş Birliği'nin (UWW) yönetim kurulunda bulunan ve çalışma süreleri tamamlanan Bulgar, Rus, Özbek ve Macar delegeler yeniden yönetime aday olurken, Japon delege adaylıktan çekilme kararı aldı. Hayatını kaybeden yönetim kurulu üyesi İtalyan Pellicone'nin yerine eşi Marina Pellicone yönetim kuruluna girmeye hak kazandı.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın da tercih hakkını kullandığı oylamanın akabinde Bulgar, Rus ve Özbek delegeler yeniden seçilirken, Brezilyalı ve Faslı delegeler 6 yıllığına, Alman delege 4 ve Japon delege ise 2 yıllığına UWW yönetiminin yeni üyeleri oldular.

Yönetimde yer alan Türk üyeler Rodika Yakşi ve Ahmet Ayık ise görevlerine devam edecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hamza Yerlikaya Nenad Lalovic Özbekistan Taşkent Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title