Haberler

Eşcinsel Hakem Avrupa Basınında

Abone Ol

Eşcinsel Hakem Halil İbrahim Dinçdağ Türkiye'nin Gündemine Bomba Gibi Düştü… Eşcinsel Olduğu için Görev Verilmedi…

Eşcinsel Hakem Halil İbrahim Dinçdağ Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü… Eşcinsel olduğu için görev verilmedi… Türkiye’de bir anda gündemi değiştiren bu olay şimdide Avrupa basınında yer aldı.

İSVİÇRE’nin Le Temps Gazetesi internet sitesinde yayınlanan haberde eşcinsel futbol hakemi Halil İbrahim Dinçdağ’ın "Çalmadım, mesleğimi kirletmedim, sadece homoseksuelim" cümlesine yer verildi.

Haberde; Homoseksuelliğini duyurduğunda mesleği olan futbol hakemliğinden men edileceğini tassavvur edemediğini belirten Halil İbrahim Dinçdağ’ın istemediği halde Türkiye’de homoseksuellerin sözcüsü durumuna geldiği ve Türkiye’de futbolun "çok maço" bir ortam olduğu yazıldı.

Halil İbrahim Dinçdağ’ın "özel hayatım hakkında yaptığım açıklamalardan sonra, yaşamım cehenneme döndü, mesleğimden kovalandım, çalıştığım FM radyosundan uzaklaştırıldım" şeklinde verdiği açıklamaları da aktaran site "oysa Türkiye bu konuda diğer müslüman ülkelere göre çok daha ileride ve toleranslı, daha önce homoseksüeller ve transseksüeller, şarkıcı olarak toplumun iyi mertebelerine gelebildiler" diye devam etti.

Dinçdağ’ın kendisi için yapılanlara "haksızlık" olarak baktığını ve gerekirse Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gideceğini duyuran haber Dinçdağ’ın Avukatı Murat Söylemez’in "Fransa’nın başkenti Paris’i bir homoseksüel yönetirken biz Türkiye’de bir homoseksüelin bir futbol maçını yönetemiyeceğini düşünüyoruz" sözlerine yer verdi.

TFF BAŞKANI ÖZGENER "DİNÇDAĞ, AMATÖR OLARAK HAKEMLİK YAPMAYA DEVAM EDEBİLİR"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise Dinçdağ hakkında son olarak şunları söylemişti.

"Üzülerek söylemem lazım ki hakem Halil İbrahim Dinçdağ hakkındaki konu yanlış anlaşılıyor. Söz konusu arkadaşımızın göreve devam etmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Askerlik konusu gündeme geldikten sonra MHK, bu arkadaşın hakemliğe devam etmesi gerektiği konusunda karar vermiştir. Amatör liglerde hakemlik yapan 37 yaşında bir hakem bu arkadaşımız. Profesyonel liglerde hakemlik yapmak için sadece bir imtihana girmek yeterli değil. İl hakem kurulu bu sınava girenlerin listesini hazırlar. Bu arkadaşımız bu listeye girememiş. Son gelen bilgilere göre de son 1 senedir hakemlik yapmamış. Tamamıyla il hakem kurullarının senelerdir var olan yönetmeliklere dayanarak hazırladığı listede yer almamasından kaynaklanıyor. Amatör olarak hakemlik yapmaya devam edebilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title