Haberler

Eski Kırkpınar Ağası Bilgin: "Kırkpınar'ı Sahipsiz Bırakmayız"

Abone Ol

1994 yılı Kırkpınar Ağası Oğuzhan Bilgin, verdiği ağalık parasını geri isteyen 653.Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek'e sitem etti.

1994 yılı Kırkpınar Ağası Oğuzhan Bilgin, verdiği ağalık parasını geri isteyen 653. Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek'e sitem etti.

Ağalığın sadece parayı vermekle olmadığını belirten Bilgin, Kırkpınar ağalığını ortada bırakılmayacağının mesajını verdi. Kırkpınar için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu dile getiren Bilgin, Kırkpınar'ı sahipsiz bırakılmayacağının altını çizdi. 1994 yılında Türkiye'nin en genç Kırkpınar ağası olan Bilgin, Kırkpınar'ın köklü bir geçmişi ve kültürü olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Kırkpınar ağalığı sadece parayı vermekle olmuyor. Kırkpınar, Türk'ün kültürünü, yiğitlini simgeleyen köklü bir geçmişi olan bir organizasyondur. Amerika kıtası keşfedilmemişken, Kırkpınar organizasyonu yapılıyordu. Böyle köklü bir geçmiş UNESCO ile taçlandırıldı. Şimdi böyle bir kültüre ağalık yapıldığının unutulmaması gereklidir. 'Parayı ben verdim, şimdi geri istiyorum' gibi açıklamalar Kırkpınar'a yakışmadı. Giden gider, biz buradayız çok şükür. Kırkpınar'ı sahipsiz bırakmayız" şeklinde konuştu.

"YELİKAYA'YA KATILMIYORUM"

1994 yılının Kırkpınar Ağası Bilgin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın Edirne Belediye Başkanı Hamdi sedefçi için de söylemlerine katılmıyorum. Kırkpınar'da herkesten önce söz sahibi olan kurum, Edirne halkı adına Edirne Belediyesidir. Kırkpınar, bir kültürdür, bir spordur, yiğitliğin er meydanıdır. Er meydanında siyaset olmaz, orada hep birlikte organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi sağlanır. Bu bizim kültürümüzdür. Kırkpınar'a herkesin sahip çıkması gerekir. Belediye başkanının sorumlulukları vardır. Kırkpınar Ağası'nın sorumlulukları vardır. Güreş Federasyonu başkanının sorumlulukları vardır. Herkesin Kırkpınar'da görevleri bellidir. Burada bir iktidar kavgası yapılmasını hoş bulmuyorum."

"KIZIMI KIRKPINAR AĞALIĞINA HAZIRLIYORUM"

Bilgin, Kırkpınar'ı her zaman takip ettiğini vurgulayarak, "Kızımı Kırkpınar'ın bayan ağası için hazırlıyorum. Kısmet olursa kızımı ileride Kırkpınar Ağası yapmak istiyorum. Okulunu bitirmesini bekliyorum, kısmet olursa onu Kırkpınar'ın Ağası yapmayı hedefliyorum" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Süleyman Mecek Kırkpınar Türkiye Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title