Haberler

Eskrim: Büyükler Epe Türkiye Şampiyonası

Abone Ol

Mersin'de düzenlenen şampiyonada erkeklerde Ali Murat Dizioğlu şampiyon oldu Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Bilgin: "Türk eskriminin geleceği açısından buradaki müsabakalar çok önemli"

Mersin'de düzenlenen Büyükler Epe Türkiye Eskrim Şampiyonası'nda erkeklerde Ali Murat Dizioğlu, şampiyon oldu.

Mersin Tenis Kortu'ndaki eskrim salonunda düzenlen şampiyonada ilk gün müsabakaları sona erdi.

Erkekler epede 58 sporcunun yarıştığı şampiyonanın finalinde rakibi Mert Uzunay'ı yenen Ali Murat Dizioğlu, erkeklerde birinci oldu. Mersinli sporcular Selçuk Dönerkaya ile Berk Tataroğlu ise üçüncülüğü paylaştı.

Dereceye giren sporculara madalyalarını, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin verdi.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılımın geçen yıllara oranla arttığını ifade ederek eskrimi bırakan eski sporcuların da bazı müsabakalarda yer almasının eskrim sporu açısından önemli olduğunu ifade etti:

Olimpiyatlarda yer alacak sporcular için bu şampiyonanın önemli olduğunu kaydeden Bilgin, şunları söyledi:

"Türk eskriminin geleceği açısından buradaki müsabakalar çok önemli. Biz buraya katılan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Eskrim şampiyonasının Mersin'de, böyle bir arenada olması da büyük şans. Salonumuz çok güzel. Bu salonlarla beraber Türk eskrimi istenilen noktalara doğru hızla ivme kazanmaktadır."

Epe Türkiye Eskrim Şampiyonası yarın bayanlar epe müsabakalarıyla sona erecek. - Mersin

Kaynak: AA / Spor

Ali Murat Dizioğlu Türkiye Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title