Haberler

    Eto'o'nun Yaş Tartışmaları Giderek Büyüyor

    Güncelleme:
    Abone Ol

    Kamerun'un Portekiz ile oynadığı ve 5-1 mağlup olduğu maçtan sonra, Kamerunlu futbolcu Eto'o'nun yaşı ülkesinde de tartışma yarattı.

    Kamerun'un Portekiz ile dün oynadığı ve 5-1 mağlup olduğu maçtan sonra Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o'nun yaşı tartışma yarattı. Kamerunlu maç yorumcusu Evariste Simo, yaptığı açıklamada, dünkü maçta Eto'o'nun neredeyse hiç oynamadığını, yorgun göründüğünü belirtti.

    "BENDE YAŞLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

    Simo, ''Jose Mourinho gibi ben de Eto'o'nun yaşlandığını ve performansının düştüğünü düşünüyorum. Ayrıca takımda giderek daha az oynuyor'' dedi.

    Tartışma geçen hafta Mourinho'nun Eto'o'nun yaşıyla dalga geçmesiyle başlamıştı.

    "ETO'O VAR AMA 32 HATTA 35 DE OLABİLİR"

    Mourinho, Football Club kanalına verdiği demeçte, ''Golcümüz yok. Samuel Eto'o? Evet, ama o 32 yaşında, hatta 35 de olabilir bilmiyorum'' demişti.

    Yaş tartışması, Kamerun'un Portekiz'e yenilmesinden sonra artarak sokağa taşındı.

    "ETO'O YORGUN DEĞİL KULÜBÜ KULLANMAYI BİLMİYOR"

    Taraftar Brice Ndongo, ''Eto'o yorgun, yerini bir gence bırakmalı'' derken, başka bir taraftar, ''Eto'o yorgun değil, kulübü onu kullanmayı bilmiyor'' diye konuştu.

    Bir başka taraftar da ''Profesyonel futbol yanılmaz. Gerçek sahada görülüyor. Eto'o 32 yaşındaki birinden daha yorgun görünüyor, Mourinho ile aynı fikirdeyim. Ayrıca bugün 32 yaşındaki futbolcu yaşlı sayılıyor'' ifadesini kullandı.

    Kamerunlu analistler ise Eto'o'nun Kamerun sokaklarından etkilenmeden sahada değerlendirilmesi kanısında.

    ÜLKESİNDE İKON DURUMDA

    Kamerunlu spor muhabiri Ateba Biwole, Eto'o'nun yaşına değil performansına odaklanılması gerektiğini belirterek, ''Örneğin 1990'daki Dünya Futbol Kupası'nda, (Kamerunlu efsanevi futbolcu) Roger Milla 38 yaşındaydı. Ancak Kamerun'un Kolombiya'yı yenmesini ve Kamerun'un çeyrek finale katılan ilk Afrika ülkesi olmasını sağlayan 2 gol attı'' dedi.

    Biwole, Eto'o'nun ülkede ikon olduğunu ve hayranlarının idollerinin milli takıma seçilmemesi durumunda antrenörün gitmesini isteyebileceğini vurguladı.

    Eto'o, 10 Mart 1981 Kamerun doğumlu. Şu anda Premier League ekiplerinden Chelsea'de forma giyen, 4 kez ''Afrika Altın Top'' ödülünün sahibi tek Afrikalı futbolcu olan Eto'o, 1997'den bu yana düzenli olarak mili takıma seçiliyor.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Jose Mourinho Samuel Eto Portekiz Kamerun Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title