Haberler

Fenerbahçe'den ülke puanına kritik katkı! Neredeyse yerimizi kaybediyorduk

Güncelleme:
Abone Ol

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda deplasmanda Lugano ile karşılaşan Fenerbahçe rakibini 4-3 mağlup ederken, alınan bu galibiyetle ülke puanına da kritik bir katkı yaptı. Çekya ile rekabet halinde olan Türkiye, Sparta Prag'ın kazandığı haftada sarı-lacivertlilerin de 3 puan almasıyla 9. sıradaki yerini korudu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, sahadan 4-3 galip ayrılmayı başardı ve rövanş öncesi avantajı cebine koydu. Kanarya, kazanılan bu 3 puanla UEFA ülke puanı sıralamasına da önemli bir katkıda bulundu.

FENERBAHÇE'DEN ÜLKE PUANINA KRİTİK KATKI

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında Çekya ile 9. sıra için yarışıyor. İki ülke arasındaki puanlar birbirine oldukça yakın. Durum böyleyken Çekya ekibi Sparta Prag, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi Shamrock'u 2-0 mağlup ederek ülke puanını 33 bin 750 puana yükseltti. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin de İsviçre ekibi Lugano karşısında deplasmanda aldığı galibiyet UEFA ülke puanına 0.200'lük katkı getirdi. Böylelikle Türkiye'nin puanı 33.800 oldu ve 9. sıradaki yerini korudu.

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI

UEFA ülke puanı sıralamasında son durum şu şekilde:

7- Portekiz | 48.416 puan

8- Belçika | 42.400 puan

9- TÜRKİYE | 33.800 puan

10- Çekya | 33.750 puan

11- İsrail | 28.750 puan

Kaynak: Haberler.com / Spor

Çek Cumhuriyeti Sparta Prag Sparta Prag Fenerbahçe Fenerbahçe İsviçre Türkiye Türkiye Lugano Lugano Futbol Spor Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

YİĞİT TÜRKALP:

FENER ALIR O PUANI CİNCON SİLER O PUANI

Yanıtla4995
Ramazan Bıyık:

Yiğit Galatasarayın başarısıda katkılarıda ortada müzede git gez sende yoktur hiç biri neye benziyor git gör paslı kupalarınızla karıştırma burda bile boş boş yorumlar yapıyorsunuz herkes başarılı olsun avrupa orda bile fırıldak ali gibi şataşmaya sürtüşmeye yer arıyorsunuz ya pes armadaki gerçek yıldızla müzedeki gerçek başarıya bak ondan sonra Galatasaray ı ağzına al

Yanıtla10625
Yılmaz Yıldız:

Son on beş senede Avrupa da hep Fenerbahçe alır fetosaray da siler

Yanıtla2980
MUSTAFA ALİ_5635:

AYNEN YILMAZ RENKDAŞIM......

715
Oktay özcan:

İsrail nasıl 11. olmuş????

Yanıtla248
YalancıSavar:

9 'dan 10 'a düşsek ne olacaktı? Avrupalarından men mi edilecektik?

Yanıtla132
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title