Haberler

Fenerbahçe'yi Yabancıları Sırtlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Sarı-lacivertli takımda yabancı futbolcuların attığı gol sayısı, 15 takımın 11 haftada attığı gollerden fazla oldu.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada yabancı futbolcularının skora en çok katkı yaptığı takım lider Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertliler, bu sezon 11 maçta 26 gol atarken, bunların 21'inde yabancı futbolcuların imzası var. Fenerbahçe'de yabancı futbolcular, gollerin yüzde 80,77'sini atarken, Türk oyuncular ise sadece 5 gol (Yüzde 19,23) kaydetti.

"Sarı Kanaryalar"da toplam 11 futbolcu golle buluşurken, bunların 7'si yabancı, 4'ü ise Türk futbolculardan oluştu. Hollandalı Dirk Kuyt ve Senegalli Moussa Sow 5'er, Kamerunlu Pierre Webo ve Nijeryalı Emenike 4'er, Brezilyalı Cristian Baroni, Nijeryalı Joseph Yobo ve Portekizli Bruno Alves de birer gol attı.

Türk futbolcular içinde de Emre Belözoğlu (2), Egemen Korkmaz (1), Caner Erkin (1) ve Alper Potuk (1) gol atan isimler oldu.

YABANCILAR 15 TAKIMDAN FAZLA ATTI

Fenerbahçe'de yabancı futbolcuların attığı gol sayısı, 15 takımın 11 haftada attığı gollerden fazla oldu.

Sarı-lacivertlilerin yabancı futbolcuları 21 gol atarken, ligde 15 takımı atılan goller bakımından geride bıraktılar. Fenerbahçe'nin yabancıları sadece 25 golü bulunan Kasımpaşa ve 11 haftada 22 gole ulaşan Sivasspor'dan daha az gol kaydettiler.

"Sarı Kanaryalar"da forma giyen yabancılar, ligde toplam 18 golü bulunan Beşiktaş ile 17 gollü Galatasaray'dan daha fazla gol atma başarısı gösterdi.

KAYSERİSPOR VE KASIMPAŞA

Fenerbahçe'den sonra yabancı futbolcuların en çok katkı yaptığı takımlar Kayserispor ve Kasımpaşa oldu.

Kayserispor'da 9 golün 7'si (Yüzde 77,77), Kasımpaşa'da ise 25 golün 19'u (Yüzde 76) yabancı futbolculardan geldi.

Kayserispor adına 11 lig maçında gol atan tek Türk futbolcu Sefa Yılmaz'dı (2 gol).

ELAZIĞSPOR YABANCILARDAN KATKI ALAMADI

Ligde 11 haftanın ardından 7 puanla sondan ikinci sırada yer alan Elazığspor, bu sezon yabancı oyuncularından istediği verimi alamadı.

Bordo-beyazlılar, ligde yabancı futbolcuların en az gol attığı takım olarak dikkat çekti. Doğu Anadolu ekibinde atılan 11 golün sadece 3'ünü (Yüzde 27,27) yabancı oyuncular kaydederken, 8 gol ise Türk futbolculardan geldi.

Elazığspor'da 5 Türk, 1 de yabancı futbolcu skora katkıda bulundu. Bordo-beyazlılarda yabancılar içinde sadece Tidiane Sane (3 gol) gol atmayı başarabildi.


GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ

Galatasaray ve Beşiktaş'ta da Fenerbahçe'de olduğu gibi yabancı oyuncular daha fazla gol attı.

Beşiktaş'ta, atılan 18 golün 10'unu (Yüzde 55,55) yabancı futbolcular atarken, Galatasaray'da ise bu oran 17'de 11 (Yüzde 64,70) olarak gerçekleşti.

12 TAKIMDA YABANCILAR ÖNDE

Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın 12'sinde yabancı futbolcular, 6'sında ise Türk oyuncular daha çok gol attı.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Sivasspor, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Medical Park Antalyaspor, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor,  ve Kayserispor, yabancı futbolcuların daha çok gol attığı takımlar oldu.

Elazığspor, Gaziantepspor, Bursaspor, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor'da ise  Türk futbolcular daha çok gol kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Kasımpaşa Beşiktaş Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title