Haberler

Anadolu Efes'i 3-1 yenen Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi şampiyonu oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında konuk ettiği Anadolu Efes'i uzatmalarda 80-72 mağlup etti ve seriyi 3-1 kazanarak şampiyon oldu. Türkiye Kupası'nın ardından ligde de mutlu sona ulaşan sarı-lacivertliler, bu zaferle 11. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Anadolu Efes'i konuk etti. Normal süresi 64-64 tamamlanan ve uzatmalara giden müsabakada parkeden 80-72 galip ayrılan sarı-lacivertliler, seride durumu 3-1'e getirerek 2023-2024 sezonunun şampiyonu oldu.

Final serisinde Anadolu Efes'i 3-1 yenen Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi şampiyonu oldu

FİNAL SERİSİNDE ALINAN SONUÇLAR

Anadolu Efes'in ev sahipliğinde oynanan final serisinin ilk iki maçını 85-74 ve 101-70'lik skorlarla Fenerbahçe Beko kazanarak seride 2-0 öne geçti. Sarı-lacivertlilerin sahasında oynanan 3. maçı Shane Larkin'in son saniyelerde attığı basketle 82-81 Tomislav Mijatovic'in öğrencileri kazandı ve seri 2-1'e geldi. Final serisindeki 4. maçta ise seyircisi önünde hata yapmayan Fenerbahçe Beko, rakibini 80-72 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Anadolu Efes'i 3-1 yenen Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi şampiyonu oldu

SEZONUN 2. KUPASI

Fenerbahçe Beko, zaman zaman dalgalı performans gösterse de sezonu 2 kupayla tamamladı. Jasikevicius ile iyi bir ivme yakalayan Sarı-lacivertliler, şubat ayında sezonun ilk kupası olan Türkiye Kupası finalinde Anadolu Efes'i 80-67 yenerek sezonun ilk kupasını kazandı. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde ise normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe Beko, play-off serisinde önce Aliağa Petkim'e daha sonra da Beşiktaş Emlakjet'e hiç kaybetmeden adını finale yazdırdı. Kanarya, final serisinde de yine Anadolu Efes'i 3-1'lık skorla yenerek sezonun 2. kupasını aldı. Fenerbahçe Beko ayrıca EuroLeague'de Final-Four'a katılmayı başardı. Jasikevicius'un öğrencileri Avrupa'da dördüncü oldu.

Final serisinde Anadolu Efes'i 3-1 yenen Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi şampiyonu oldu

11. LİG ZAFERİ

Fenerbahçe, Basketbol Süper Ligi'nde 1991, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2016, 2017,2018 ve 2022'nin ardından 2024'te de şampiyonluk ipini göğüsledi. Sarı-lacivertli takım, böylelikle kupayı 11. kez müzesine götürmeyi başardı.

AZİZ YILDIRIM TEBRİK ETTİ

Fenerbahçe'de geride kalan seçimi Ali Koç'a kaybeden başkan adayı Aziz Yıldırım, Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Beko'yu tebrik etti. Yıldırım, açıklamasında "Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off serisinin 4. maçında, Anadolu Efes'i80-72 mağlup edip seride 3-1 öne geçerek şampiyon olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol takımımızı, Sahada formamızı başarıyla terleten oyuncularımızı, baş antrenörümüz Šarunas Jasikevicius başta olmak üzere tüm teknik kadromuz ve idari personelimizi, Yönetim kurulumuzu ve Ülker Arena'da tüm sezon boyunca takımızı destekleyen eşsiz taraftarımızı tebrik ederim. Şampiyonluğumuz tüm camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'i 3-1 yenen Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi şampiyonu oldu

MOURINHO DA TAKIMI KUTLADI

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, Final serisinde Anadolu Efes'i 3-1 mağlup ederek Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko'yu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı. Mourinho, Instagram hesabından yaptığı paylaşımına "Tebrikler şampiyonlar" notunu düştü.

İşte o paylaşım;

Anadolu Efes'i 3-1 yenen Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi şampiyonu oldu

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fenerbahçe Beko Fenerbahçe Beko Türkiye Kupası Anadolu Efes Anadolu Efes Fenerbahçe Fenerbahçe Basketbol Türkiye Sigorta Spor Efes Basketbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Barış O. B.:

Bu sene Ali Koç tayfasının alacağı tek kupa buydu. Seneye ne basketbol ne voleybol bir daha da kupa göremezler

Yanıtla3810
yaşar kartal:

Bilmediğin konularda ahkam kesme, basketbol voleybol tarihini aç oku özellikle kadın erkek basket, kadın voleybolu oku..

621
Barış O. B.:

Yaşar sen benim bildiğimin yüzde kaçını biliyorsun acaba? O saydığın organizasyonları Aziz Yıldırım'a borçlusunuz. Ali Koç ne yapmış bu branşlarda. Neyse seneye alırsın cevabını

133
Özer Doğan:

Teşekkürler Fenerbahçem biz bir Kupa ile sevinen değil onlarca branşlarda Şampiyonluk kovalıyoruz Dünyanın En büyük kulübü Fenerbahçe

Yanıtla1121
Veysel null:

cahilleri peşine takmakta en usta kulüp hahahaha

204
Veysel null:

o bir kupa dediğin o küçümsemeye çalıştığın futbol dünyanın açık ara en çok ilgi gören, çok çok açık arayla en çok paranın döndüğü spor dalıdır. Anladık üzgünsünüz ve kendinizi bu gibi çok az ilgi gören sporlardaki başarıyla avutmaya çalışıyorsunuz anladık

104
Veysel null:

Fenevliler dünyanın açık ara en çok ilgi gören sporu olan futbolda başarılı olamayınca az ilgi gören spor dallarındaki başarıyla kendilerini avutmalarını bu yorumlarda görebiliyoruz :)

Yanıtla195
yaşar kartal:

Amerikada futbol, basketten sonra gelir, ayrıca dünyada futbolda şu anda kim daha üst sırada bir bak istersen sıralamada, GS mi yoksa FB mi..

27
Veysel null:

yaşar efendi ben sana bir şey söyleyeyim mi bu kazandığınız basket şampiyonluğunun zerre değeri yok benim gözümde sırf fenerlilerin kendilerini bununla avutuşlarını görmek için bu habere tıkladım. Ben futbolu seviyorum. Örneğin GS kadın futbolunda da şampiyonluk kazandı ama benim zerre umrumda değil ben futbolu erkek oyunu olarak görürüm ve sadece erkek futboluyla ilgilenirim. Diğer branşlarda ne olmuş bir kere bile baktığım yok.Benim ilgilendiğim alanda başarıya bakarım :)

72
yaşar kartal:

Veysel efendi bende sana diyorum ki, ilgilendiğin futbol madem aç bak, dünya sıralamasında kim nerede, rakamlar yalan söylemez şampiyonluk sayısı ile iş bitmiyor yani, kura çekimlerinde bile son torba yada bir üst torbadan giriyorsunuz, ya öyle işte...

32
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title