Haberler

Fransa, Avusturya'yı 1-0 mağlup etti

Güncelleme:
Abone Ol

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın şampiyonluk adaylarından Fransa, D Grubu'ndaki ilk maçında Avusturya'yı 37. dakikada Maximilian Wöber kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ikinci maçında Avusturya ile Fransa karşı karşıya geldi. Turnuvanın şampiyonluk adayları arasında gösterilen Fransa, Düsseldorf Arena'daki müsabakadan 1-0 galip ayrıldı.

WÖBER KENDİ KALESİNE ATTI

Karşılaşmanın 37. dakikasında Kylian Mbappe'nin sağ kanattan çizgiye inip çevirdiği topta Antoine Griezmann'dan önce topa dokunan Avusturyalı stoper Maximilian Wöber topu kendi ağlarına gönderdi ve bu golle Fransa 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı. Müsabakanın ikinci yarısında başka gol olmayınca sahadan 1-0'lık skorla Fransa galip ayrıldı.

Fransa, Avusturya'yı 1-0 mağlup etti

MBAPPE'NİN BURNU KIRILDI

Maçın 85. dakikasında Antoine Grizmann'ın kullandığı serbest vuruşta topa vurmaya çalışan Kylian Mbappe, Avusturyalı Danso'ya çarptı. Yerden kalkamayan 25 yaşındaki oyuncuya Fransa Milli Takımı doktorları müdahale etti. Yıldız futbolcu, tedavisi yapıldıktan sonra oyuna devam edemedi. Yerini Olivier Giroud'a bırakan Mbappe'nin burnunun kırıldığı belirtildi.

Fransa, Avusturya'yı 1-0 mağlup etti

GRUPTAKİ İKİNCİ MAÇLAR

Turnuvaya galibiyet başlayan Fransa, 21 Haziran Cuma günü saat 22.00'de Hollanda ile kozlarını paylaşacak. Avusturya ise aynı gün saat 19.00'da Polonya ile karşı karşıya gelecek.

Fransa, Avusturya'yı 1-0 mağlup etti

İLK MAÇLARIN ARDINDAN D GRUBU PUAN DURUMU

1- Hollanda: 3 puan/+1 averaj

2- Fransa: 3 puan/+1 averaj

3- Polonya: 0 puan/-1 averaj

4- Avusturya: 0 puan/-1 averaj

Kaynak: Haberler.com / Spor

Kylian Mbappe Avusturya Avusturya Fransa Fransa Futbol Spor Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title