Haberler

Futbolun Efsane İsmi Johan Cruyff, Hayatını Kaybetti

Güncelleme:
Abone Ol

Kanser tedavisi gören Hollanda ve dünya futbolunun efsane ismi Johan Cruyff, 68 yaşında yaşamını yitirdi.

Hollanda ve dünya futbolunun efsane ismi Johan Cruyff, 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.

BARCELONA'DA EVİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Cruyff Vakfı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Cruyff'un İspanya'nın Barcelona şehrinde bulunan evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

AJAX VE BARCELONA'DA EFSANE OLDU

Açıklamada, Cruyff'un kaybından dolayı yaşanan üzüntü paylaşılarak, ailesine başsağlığı dilekleri iletildi. Hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yaptığı Ajax ve Barcelona'da efsane haline gelen Cruyff, Hollanda Milli Takımı'nda 48 kez forma giymişti.

DANIŞMANLIK GÖREVİNİ BIRAKMIŞTI

Uzun yıllar Ajax'ta farklı görevlerde bulunan Cruyff, geçtiğimiz kasım ayında yönetimle ters düştüğü gerekçesiyle Amsterdam ekibindeki danışmanlık görevinden ayrılmıştı.

JOHAN CRUYFF KİMDİR?

25 Nisan 1947 yılında doğdu. "Sarı Fare" lakabıyla ün yapan Hollandalı sporcu futbola Ajax'ta başladı. Bu takımda 6 lig, 2 kupa ve 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1973'te Bercelona'ya, 1978'de Los Angeles Aztecs'e transfer olduktan İspanya'ya döndü ve ülkesinin takımlarından Ajax ve Feyenoord'da oynadıktan sonra futbola veda etti. 2 kez Avrupa'da "yılın futbolcusu" seçildi (1973-74). 1974 Dünya Kupası'nda takımının kaptanlığını yaptı. 48 kez milli olan Cruff, futbolu bıraktıktan sonra 1986-1988 yılları arası Ajax'ta ve 1988-1996 yılları arasında Barcelona'da teknik direktörlük yaptı. Johan Cruyff, günümüz Barcelona takımının oynadığı futbolun mimarı olarak bilinmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Johan Cruyff Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

emekli:

çocukluk yıllarımın gönlümde taht kuran futbolcusu mekanın cennet olsun

Yanıtla119
MMOM:

Müslüman, işyerinde Namaz larını kılamıyorsan, eve gelince akşam Farzlarının kazaları kıl. Müslüman 17dk da hepsini kılarsın. Ayrıca her çocuğunun yerinede 20 şer Reakt Kıl, çocuklarında Cennetlik olsun.

Yanıtla123
Selim:

hahahah bu gerzek adamlarla aynı ülkede yaşıyorum, işe bak yaa. .

00
nıce:

zamanında fotoğrafını çeken çocuğu dövdüğünü duymuştuk doğru mu bilemiyorum

Yanıtla130
KAMİL:

ÇOK BÜYÜK FUTBOLCUYDU , SAHALARDA AHLAK DERSİ VERMİŞ ADAMDIR , ALLAH RAHMET EYLESİN HOLLANDALI.

Yanıtla19
Yılmaz T:

Allah gani gani rahmet eylesin ! en Efendi futbolculardan biriydi.

Yanıtla18
sene 70''lerin ilk yılları:

Gençlik yıllarımın iki efsane sporcusundan biriydi. Biri Muhammed Ali, diğeri Cruyff. Muhammed Ali''nin maçlarında (sabaha karşı 3 gibi) diğeri de özellikle Ajax-Bayern Münih maçlarında bütün kahveler dolardı. Çünkü çok az evde televizyon vardı.

Yanıtla08
Emre:

Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin. Johan Cruyff hem insan olarak hemde futbola verdiği büyük katkılardan ötürü saygıyı hak eden bir kişilik. özellikle barcelona''nın Zirvede olmasının en büyük nedenlerinin başında Cruyff''un Barça''ya ya getirdiği bol paslaşmalı “Tiki-Taka” futbolunun etkisi var. durumuna üzüldüm.

Yanıtla08
Selim Z:

haddinden fazal sigara tüketiyordu

Yanıtla14
BİZİM NESİL.:

ÖNCE ÇOCUK YAŞIMDA DÜNYA FUTBOL''UNUN EFSANE İSMİ PELE''Yİ SEYRETTİM. . SONRA JOHAN CRUYFF, GERT MÜLLER, DAHA SONRA ARMANDO DİEGO MARADONA, ŞİMDİLERDE DE C. RONALDO VE MESSİ. . . ÇOCUK YAŞLARIMDA DA BOKSÖR MUHAMMED ALİ''NİN BOKS MAÇLARINI. . . ŞANSLI BİR NESİL OLDUĞUMUZU ŞİMDİLER DE ÇOK DAHA İYİ ANLIYORUM. . . YAŞLANDIK ARTIK BU DÜNYA DA, BUNUN DA FARKINA VARDIM NE YAZIK Kİ. . . AMA YİNE DE ŞANSLI BİR NESİLDİK ARKADAŞ BE. . .

Yanıtla01
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title