Haberler

Galatasaray: 71 Fenerbahçe: 80

Abone Ol

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Oynanan Karşılaşma Sonrası Bazı İstenmeyeyen Olaylar Gerçekleşti. Mücadelenin Ardından Fenerbahçeli Oyuncular Saha İçinde Sevinirken, Pondexter'in Tribündeki Taraftarlara Formasını Göstermesi Üzerine, Sarı-kırmızılı Taraftarlar Sahaya Yabancı Madde Atarak Tepki Gösterdiler.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma sonrası bazı istenmeyeyen olaylar gerçekleşti. Mücadelenin ardından Fenerbahçeli oyuncular saha içinde sevinirken, Pondexter'in tribündeki taraftarlara formasını göstermesi üzerine, Sarı-Kırmızılı taraftarlar sahaya yabancı madde atarak tepki gösterdiler.

Karşılaşmaya Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılarla hızlı başlarken ev sahibi Galatasaray rakibine yanıt vermekte gecikmedi. İlk periyotta her iti takım da temkinli bir oyun anlayışı sergilerken mücadele başa baş geçti. Galatasaray'da Chantelle Anderso, Anette Johnson ve Işıl Alben etkili oynarken, Fenerbahçe'de Cappie Pondexter ve Tamara Sutton Brown takımlarını sürükleyen isimleri oldular. Karılaşmanın ilk periyodunda Galatasaray Anette Johnson ve Işıl Alben ile dış atışlardan şutlar bulurken, konuk ekip Fenerbahçe Cappie Pondexter, Esmeral Tunçluer ve Birsel Vardarlı ile üçlük sayılar buldular. Her iki takımın da birbirine cevap vermekte gecikmediği maçta ilk periyot 21-21 beraberlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısına ise hızlı başlayan Galatasaray oldu. Fenerbahçe'nin hücumlarını Işıl Alben'in çaldığı toplarla kesen Galatasaray, Annette Johnson ve Işıl Alben ile sayılar bulmaya devam etti. Birsel Vardarlı, Cappie Pondexter ve Esmeral Tunçluer ile hücumlarını hızlandırmayı başaran Fenerbahçe da bulduğu sayılarla rakibinin skor farkını arttırmasına izin vermedi. Her iki takım da savunmasını sertleştirirken Galatasaray yaptığı top kayıplarıyla hücumlardan boş dönmeye başladı ve Fenerbahçe pota altında Tamara Sutton Brown, Nevriye Yılmaz ve Gergena Bronzova Erdenay ile sayılar bularak öne geçti ve karşılaşmanın ilk yarısını da ezeli rakibi karşısında 41-37 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da her iki takımın sert savunma anlayışı ile başladı. Her iki takım da savunmasını sertleştirerek rakibine üstünlük kurmak isterken, maçın 3.periyodu sayı bakımından kısır geçti. Fenerbahçe dış atışlarla sayı yapmaya çalışırken, ev sahibi Galatasaray ise pota altında sayılar bulmaya çalıştı. Karşılaşmanın son 40 saniyesine Fenerbahçe 54-52 önde girerken Galatasaray pota altında üst üste bulduğu sayılarla maçın final çeyreğine 58-56'lık avantaj ile girdi.

Galatasaray final periyodunun hemen başında Annette Johnson ile bir hücumdan yararlanamazken, Fenerbahçe Tamara Sutton Brown ile bulduğu sayıyla skoru 58-58 yaptı. Her iki takımın da karşılıklı attığı basketlerle geçen 2 dakikanın ardından Fenerbahçe'de Tamara Sutton Brown 5 faulle oyun dışında kaldı. Sarı lacivertlilerin önemli oyuncularından birinin oyunda dışında kalmasını iyi değerlendiren Galatasaray maçın bitimine 6 dakika kala 65-60 öne geçerek farkı 5 sayıya kadar çıkardı ancak Cappie Pondexter'ın üçlük basketiyle fark yeniden 2'ye indi (65-63) Maçın son 4.30 dakikasına da bu skorla girilirken Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz ile üst üste bulduğu sayılarla 65-67 öne geçti. Sarı lacivertlilerin bulduğu iki basketten sonra hücumlardan boş dönen Galatasaray, Cappie Pondexter'ın da hızlı hücumdan kaydettiği sayıya engel olamadı ve Fenerbahçe rakibi karşısında bir anda 65-69 öne geçti. Fenerbahçe'nin üst üste bulduğu sayılar karşısında sayı üretemeyen Galatasaray, rakibinin aksine üst üste hücumlardan boş döndü ve Fenerbahçe maçın son 2 dakikasına 67-76 önde girdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Fenerbahçe üstünlüğünü sürdürerken sarı lacivertliler karşılaşmayı 71-80 kazandı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Dalay(****), Çetin Artan(****)

GALATASARAY (71): Annette Johnson 12, Denise Anderson 13, Gülşah Akkaya , Işıl Alben 12, Petra Ujhelyi 7, Şebnem Kimyacıoğlu 3, Sophia Phienola 21, Didem Sarıca , Esra Şencebe 3

FENERBAHÇE (80): Esmeral Tunçluer 10, Birsel Vardarlı 7, Nevrişye Yılmaz 12, Gergena Bronzova Erdenay 4, Tamara Sutton Brown 13, Tuğçe Murat, Melike Bakırcıoğlu 3, Cappie Pondexter 31

1.PERİYOT: 21-21

2.PERİYOT: 16-20

3.PERİYOT: 21-15

4.PERİYOT: 13-24

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title