Haberler

RAMS Park'ı hatırlattılar! Galatasaray'dan saldırıya uğrayan Ali Koç ile ilgili bomba açıklama

Güncelleme:
Abone Ol

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında Ali Koç'un saldırıya uğramasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Maçımızdan sonra boş stadyumumuza kanunsuzca, baskın yapar gibi girerek Stat İşletme Direktörümüzü öldüresiye darp edenlerin, dün yaşanan olayların da içinde olması tesadüf değildir. O dönemde bahsi geçen hadiselere Türk futbolunun paydaşları yerinde tepki vermiş olsaydı, belki de üzücü olaylar bu noktaya gelmeyecekti" ifadeleri yer aldı.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe- Fenerbahçe maçında sarı-lacivertlilerin başkanı Ali Koç'un saldırıya uğramasıyla ilgili açıklama yaptı.

"TOPLUMUN HUZURUNU BOZMA SENARYOSUNUN DEVAMIDIR"

Sarı-kırmızılı takımdan olayla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Dün oynanan Göztepe - Fenerbahçe maçında çıkan olaylardan dolayı iki kulübümüze ve tüm spor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan bu hadise, milyonların tutkuyla takip ettiği Türk futbolunu kaosa sürükleyerek, toplumsal huzuru bozma senaryosunun bir devamıdır.

"TESADÜF DEĞİLDİR"

Galatasaray Spor Kulübü olarak, son dönemde yaptığımız uyarıların hepsi, bu ve benzeri olayların, yenileri yaşanmadan önüne geçilmesi içindi. Geçtiğimiz sezon Türk hakemlerini taraftarının önüne atarak 'gördüğünüz yerde ifşa edin' çağrısı yapanların, Trabzonspor'un stadında provokasyon gayretinde olanların ve maçımızdan sonra boş stadyumumuza kanunsuzca, baskın yapar gibi girerek Stat İşletme Direktörümüzü öldüresiye darp edenlerin, dün yaşanan olayların da içinde olması tesadüf değildir. O dönemde bahsi geçen hadiselere Türk futbolunun paydaşları yerinde tepki vermiş olsaydı, belki de üzücü olaylar bu noktaya gelmeyecekti.

Galatasaray'dan saldırıya uğrayan Ali Koç ile ilgili bomba açıklama

"FUTBOLDAN UZAKLAŞTIRILSIN"

Geçtiğimiz sezon sahada FIFA kokartlı bir hakemimizi yumruklamaya kadar giden bu gerilim dolu futbol ikliminin sorumluları ve başta sosyal medyada olmak üzere şiddeti teşvik eden, destekleyen her kim olursa olsun, engellenmelidir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, sahalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha belirtip, şiddete karışan tüm bireyleri Türk futbolundan uzaklaştırmak için hukuk başta olmak üzere tüm caydırıcı tedbirlerin vakit kaybetmeksizin devreye sokulması için çalışacağımızı Türk spor kamuoyuna duyururuz."

Galatasaray'dan saldırıya uğrayan Ali Koç ile ilgili bomba açıklama

RAMS PARK'TA NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe Başkan Ali Koç, geçen sezonun 37. haftasında oynanan Galatasaray maçının bitiş düdüğü sonrası RAMS Park'a gelerek soyunma odasında oyuncular ve teknik heyeti tebrik etti. Galatasaraylı taraftarlar stadı terk etmişken, güvenlik nedeniyle bir süre daha tutulan deplasman takımı taraftarları stattaydı. Fenerbahçe takımı soyunma odasından sonra tekrar sahaya çıkarak galibiyeti taraftarı ile kutladı.

Bu esnada Fenerbahçe takımı ve yöneticilerinin tekrar sahaya çıkmaları Galatasaraylı görevliler tarafından engellenmeye çalışılsa da sarı-lacivertliler sahaya girdi ve Fenerbahçe Bayrağı açtı. Futbolculardan İrfan Can Eğribayat ve Mert Hakan Yandaş sahanın ortasında ellerindeki Fenerbahçe Bayrağı'nı havaya kaldırırken, o esnada yan taraflarında arbede yaşandı. Fenerbahçeli futbolcularından elindeki bayrağa müdahale etmek isteyen Galatasaray Stat Müdürü Ali Çelikkıran darp edildi.

Galatasaray'dan saldırıya uğrayan Ali Koç ile ilgili bomba açıklama

İZMİR'DE NELER YAŞANDI?

Süper Lig'in 2. haftasında Göztepe ile Fenerbahçe karşılaşmasına Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yabancı madde atılması ve yere düşürülmesi damga vurdu. İlk yarısını sarı-lacivertlilerin 2-0 önde kapattığı müsabakanın ikinci yarısının ilk dakikalarında saha karıştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tribüne giremeyen sarı-lacivertli taraftarlarına destek olmak amacıyla deplasman tribününe gitti. Güvenlik önlemleri altında tribünden ayrılarak oyuncuların çıkış tüneline hareket eden Başkan Koç'a tribünlerden şişe ve yabancı maddeler atıldı. Bir şişenin isabet etmesi ve görevlilerden birinin itmesiyle Ali Koç yerde kalırken, daha sonra ev sahibi kulüp görevlileri ile Ali Koç ve korumaları arasında arbede yaşandı. Hakem Kadir Sağlam bu sırada oyunu durdururken, Başkan Koç'un sahadan çıkmasıyla karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

Galatasaray'dan saldırıya uğrayan Ali Koç ile ilgili bomba açıklama

SALDIRGANA EV HAPSİ CEZASI VERİLDİ

Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olayda kendisini iten kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, Koç'u saha kenarında yürüdüğü sırada iterek düşüren Fatih Özkan'ı gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusu sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlı, ev hapsiyle cezalandırıldı. Ali Koç'a saha içinde saldıran şahıs ifadesinde "Ali Koç'u saha dışına çıkartmak istedim. Yerler ıslaktı. Hızımı ayarlayamadım. İstemeden, sert ittim. Yaralama kastım yoktu" sözlerini sarf etti.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Trendyol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Fenerbahçe Fenerbahçe Ali Koç Ali Koç Hadise Futbol Spor Süper Lig Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Hasan Kastamonulu:

Tamamen yerinde bir açıklama.

Yanıtla1157
Gjerj Kastoroiti:

yalı cocugu futboldan men edilmeli

Yanıtla942
Mehmet Ceylan:

Dedi “Ak kaşık”

Yanıtla3711
Şeref Sarpkaya:

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

Yanıtla230
Neyse o:

Bu Ali yine mi mağdur yaaaa, gına geldi artık !

Yanıtla318
Hako Sanane:

Pozisyon kesinlikle penaltı ve kırmızı kart

Yanıtla211
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title