Haberler

Gelsenkirchen'i Hatırla!

Abone Ol

Totemspor editörleri olarak, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki kader maçı olan Juventus mücadelesi öncesi öngörülerimizi paylaştık...

Drogba ITV'ye konuk oldu

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Türk Telekom Arena'da bu akşam Juventus ile karşılaşacak. Sarı-Kırmızlılar için tamam ya da devam niteliği taşıyan karşılaşma öncesi Totemspor editörleri öngörülerini paylaştı.

İlker Yılmaz / Galatasaray sabırlı olmalı

Gruptan çıkmayı son maça taşıyan Galatasaray İstanbul'un ilk karlı havasında Juventus'a karşı kader mücadelesi verecek. İlk maçına da Juventus karşısında çıkan Mancini İtalya'dan mutlu dönse de bu maçta çok daha mutlu ayrılmak zorunda. Şüphesiz ki imha planı hazır olan İtalyan hocanın defanstaki sıkıntısı 3-4 günde çözülecek gibi değil. Buna karşın Galatasaray'ın Real Madrid ve Juventus deplasmanlarında bir süre oyunu tuttuğunu gördük. Yenilen goller hatadan öte Galatasaray gibi bir takımın acemice yediği gollerdi. Pek tabi ki bu maç oyunu tutmaktan önce gol atma mücadelesi. Mancini sabırlı bir futbol tercih edecektir. Taraftarın kafasında hep 'aman hata olmasın' dolaşırken futbolcuların bunu zihinlerinden silmesi gerekiyor. 0-0 olabildiğince koruyabilirse ve yavaş yavaş da vites arttırabilirse Galatasaray'ın formda Juventus karşısında şansı yok denemez. Yeter ki taraftar sabırlı, takım savunması dikkatli olsun.

Melda Gürsoy / Sneijder kilidi açar

Galatasaray erken gol bulur. İlk yarının sonlarında Juventus beraberliği yakalar ancak ikinci yarının ortalarında Galatasaray galibiyet golünü bulur. Maç 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle biter. Sneijder'in maçın adamı olacağını düşünüyorum.

Kutlay Kılıç / Galibiyetin ucundan dönecek

Her iki takım için de bu maçın hedefe giden yegane 90 dakika olmasını ve iki teknik adamın futbol orijinlerini dikkate alınca mücadelenin kontrollü bir şekilde başlayıp dikkate değer bir süre için böyle süreceğine inanıyorum. Galatasaray'ın yönlendireceği oyunda Juventus'un defansın arkasına atılan uzun toplarda hızlı ve teknik oyuncularının da yardımıyla maçta öne geçen taraf olacağına, kalan sürede kaybedecek bir şeyi kalmayacak sarı-kırmızılıların ise yaratacağı baskı ile beraberliği yakalasa da, ihtiyacı olan galibiyetin ucundan döneceğini düşünüyorum. 1-1

Erdi Erdem / Juve istediğini alır

İki takımında maça kontrollü başlayacağını düşünüyorum. Galatasaray baskıyı artırmak istese de Juventus buna izin vermeyecektir. Juventus ilk maçta girdiği pozisyonları gole çevirseydi skor 2-2 olmazdı. Bu maçta buldukları pozisyonu gole çevireceklerini düşünüyorum. Tahmini skor; 2-1 Juventus kazanır.

İsmail Kahraman / Önce durdur, sonra vur!

İtalya teknik adam Mancini'nin Juventus karşılaşmasında sürpriz yapacağını düşünüyorum. Son hafta ligde denediği 3-5-2 taktiği ile sahaya çıkması halinde, önce rakibini durdurup, yedekten oyuna oyuna alacağı Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'ın başrolde olacağı golle de karşılaşmadan 1-0 galip ayrılacağını düşünüyorum.

Aysal'dan takıma ziyaret

Mehmet Ali Yaman / Kader maçı

Galatasaray beklenen performansı sergileyemese de bir şekilde şansını son maça taşıdı. ve rakip kim olursa olsun son maçı kendi seyircisi önünde oynaması önemli bir fırsat. Tek bir maçla gruptan çıkma şansınız varsa ve o maçı kendi sahanızda oynuyorsanız kazanmanız gerekir. Galatasaray geçen sene mutlaka kazanması gereken Schalke 04 maçını 3-2 alarak tur atlamıştı. Yine aynı skoru bekliyorum.

Samet Demir / Tecrübeli Juve kazanır

Mancini'nin bir türlü sistem ve oyuncu tercihlerini kafasında oturtamaması bu maçta da büyük handikap olacak, Juve'nin tecrübesi ve oturmuş düzeniyle istediği skorla İtalya'ya döneceğini düşünüyorum. Tahmini skor 3-1 Juventus kazanır.

Egemen Yıldırım / Mancini'nin test maçı!

Geldiği günden bu yana zamana ihtiyacı olduğunun üstünde sürekli duran Roberto Mancini, geçen 3 aylık zamanın meyvesini bu maçta toplamak durumunda. Özellikle taraftarın gözünde çok önemli bir yere sahip olan Fatih Terim'in yerine gelen İtalyan teknik adam, Juventus maçından alacağı galibiyet ve son 16 biletiyle kendisine ısınamayan taraftarın güvenini tam anlamıyla kazanma şansına sahip.

Saha içine dönecek olursak Galatasaray için en önemli etken savunma kurgusu olarak göze çarpıyor. Bu yıl oynadığı karşılaşmaların %95'inde gol yiyen sarı kırmızılılar, Pirlo'nun yokluğunda takım omurgasında sıkıntı yaşaması öngörülen Juventus'a karşı bu durumu avantaja çevirmesi gerekiyor. Taraftarların da sabırlı olması, oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı takımı itmeye devam etmesi yadsınamaz bir gerçek.

Egemen Çimen / İkinci yarıya dikkat

Galatasaray ve Juventus için kritik 90 dakika öncesi iki sonucun İtalyan ekibine yarıyor olması Siyah Beyazlılar'ı kağıt üzerinde avantajlı kılıyor. Galatasaray'ın taraftar desteğiyle etkili başlayacağını düşündüğüm maçın ilk yarısını önde tamamlama ihtimali kuvvetle muhtemel. Ancak ikinci yarıda fiziki olarak oyundan düşeceğine inandığım Sarı Kırmızılılar karşısında Juventus'un oyuna ağırlığını koyacağını ve skoru lehine çevireceğine inanıyorum. İki takım arasında saha içerisindeki güç dengesini ortaya koyan referansım Galatasaray ve Juventus'un Real Madrid deplasmanında oynadıkları maçlar. Galatasaray yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynayan Real Madrid karşısında 4-1 kaybederken, Santiago Bernabeu'da yaklaşık 45 dakika 10 kişi mücadele eden Juventus'un sahadan 2-1 yenik ayrılması İtalyanlar'ın kalitesinin göstergesi… Skor tahminim Juventus 3-2 kazanır…

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Roberto Mancini Galatasaray Juventus Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title