Haberler

'Gider Yatarım..."

Abone Ol

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Başsavcılık'ın itirazını reddetmesi sonrası infazına başlanacak cezası için erteleme istemiyor.

Aziz Yıldırım'ın futbolda şike davasıyla ilgili kararın onanmasının ardından yaptığı itiraz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dün reddedildi.

Yıldırım ayrılınca...

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Yıldırım ve Peker hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezaları ile Fenerbahçe Başkanı'na birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı.

Onama kararına Yıldırım'ın yaptığı itirazı değerlendiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dosyaya yapılan itirazları yerinde görmeyerek, dosyayı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Bundan sonraki süreçte mahkeme, infaz işlemlerini tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığına ulaştıracak.

İnfaz Savcılığı, Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, gerekenler için yakalama kararı çıkaracak. Böylece infaz süreci başlayacak ve yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalan Yıldırım, cezasının geri kalanını da çekecek. Yani toplamda 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan başkan denetimli serbestlik kapsamındaki cezası düşüldükten sonra 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak.

Fenerbahçe'nin cezası belli oldu

'Adil yargılanma hakkının ihlal edildiği' ve 'infazın durdurulması' talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunan ancak dosyası karara bağlanmayan sarı-lacivertlilerin 1 numarasının kararı 6 ay erteletme şansı bulunuyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararından haberi ve bilgisi olmadığını söyleyen başkanın avukatı Köksal Bayraktar, "Eğer karar öyleyse Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunları nedeniyle infazının ertelenmesini talep edeceğiz" demesine rağmen Yıldırım bu seçeneğe pek de sıcak bakmıyor. Hatta kararı yakın dostlarıyla değerlendiren Yıldırım "İtiraz etmem, gider yatarım" diyerek bu konudaki tavrını açıkça ortaya koymuş oldu. Peki, hukukçular ne diyor?

Prof. Dr. Nadi Günal (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi)

Durum şöyle özetlenebilir. Yıldırım'ın avukatlarının Yargıtay Başsavcılığı'na yaptığı itiraz incelendi ve itirazın reddine karar verildi. Şimdi dosya mahkemesine gönderilecek ve İnfaz hakimliği Yıldırım'ın yakalanması için durumu polise aktaracak. Bu süre duruma göre 15 günden az bir sürede de 15 günde de tamamlanabilir, bir ayda da… Aziz Yıldırım için artık Anayasa Mahkemesi ve daha sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru hakkı bulunuyor. Ancak bunlar infazın gerçekleşmesine mani bir durum oluşturmuyor.

"Başkanımıza çok üzüldük"

Gurur Gaye Günal (Avukat)

Bu ret kararıyla artık verilmiş hüküm onanmış oldu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru dışında bir itiraz hakkı kalmadı. Bu başvurular cezanın bakiyesinin infazına engel değil. Ayrıca başkan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Kulübü'yle idari bağları da artık sona ermiş durumdadır.

Mehmet Yoğurtçuoğlu (Avukat)

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için şimdi Anayasa Mahkemesi süreci var. Yıldırım kendisi hakkındaki kararın adil yargılamayla gerçekleşmediğini öne sürerek itiraz etti. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesi ne kadar sürede karar verir, bilinmez tabii. Çünkü çok komplike ve büyük bir dosya. Bu durumda infaz kararı gönderilecek. Yıldırım'ın 6 ay erteleme hakkı var, bu işleyebilir. Ama 6 ay sonra infaz aynen uygulanacaktır.

Lütfü Özel

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasa Mahkemesi Aziz Yıldırım Yargıtay Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title