Haberler

Gökdeniz Karadeniz: Derbi Görmek İstiyorsanız Adres Türkiye

Abone Ol

Milli oyuncu Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan maçı öncesi Rus Sport Exspress Gazetesi'ne bir demeç verdi

Rubin Kazan maçı öncesi Rus Sport Exspress Gazetesi'ne demeç veren milli oyuncu Gökdeniz Karadeniz, Rusya'daki derbiler ile Türkiye'deki derbilerin kıyaslanmasının mümkün olmadığını, futbolun sadece oyuncu ve antrenörlerden oluşmadığını, seyircinin bilhassa fanatik taraftarın maça kattığı hissin Türkiye'de çok farklı olduğunu söyledi.

Rusya'da Rubin Kazan forması giyen Gökdeniz Karadeniz, CSKA Moskova karşılaşması öncesi Rubin Kazan – CSKA maçının Türkiye'deki Trabzonspor ve üç büyüklerle kıyaslamasını isteyen muhabire, "Böyle bir kıyaslamayı yapmak imkânsız. Türkiye'deki derbiler bir başka olur" diyerek cevap verdi. Neden kıyaslama yapmanın imkânsız olduğunu soran gazeteciye, futbolun sadece oyuncu ve antrenörlerden oluşmadığını, seyircinin bilhassa fanatik taraftarın maça kattığı hissi, oyuncunun içindeki enerjiyi ortaya çıkardığını söyledi. Bu nedenle Türkiye derbiler ile Rusya'da ki derbileri arasında kıyaslama yapılamayacağını, yapmanın saçma olduğunu söyledi.

Muhabirin milli oyuncumuza, Rusya'da ki Zenit, Spartak Moskova, CSKA maçlarında taraftarın tezahüratları, pankart savaşlarını hatırlatması üzerine, bunları hepsini bildiğini, gördüğünü ve yaşadığını belirten Gökdeniz, "Rusya'da ki derbilerde 1-2 tribün şarkı söyler. Siz gelin Türkiye'deki bir derbi maçına gidin. O zaman bütün statta nasıl yer yerinden oynuyor görün. Benim dediklerimi anlayanlar bir Fenerbahçe, Trabzonspor veya Galatasaray'ın derbi maçını görmüş kişilerdir" diyerek cevap verdi. Milli oyuncu Trabzon'dan, İstanbul Olimpiyat Stadı'na 50 bin taraftarın maç izlemek için gittiğini söylemesi üzerine, "herhâlde bunlar Rubin için bir rüya" diyen muhabire, " Kazan'da fanatiklerin gelmesi beni çok memnun ediyor ama bunu Türkiye ile kıyaslamam imkansız" diyerek, Türkiye ile Rusya'da ki futbol severlerin farklılıklarını dile getirdi.

Bu arada Rusya Premier Ligi 5. hafta karşılaşmasında Luzhniki Stadyumunda CSKA Moskova'ya konuk olan Rubin Kazan, Mark Gonzalez'in 27 ve Seydou Doumbia'nın 48'ci dakikada attığı gollerle 2-0 mağlup oldu. Temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz bu karşılaşmada 53'cü dakikada oyuna dahil oldu ancak çabaları takımın mağlup olmasına yetmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Dünya Spor Spor Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title