Haberler

Gözyaşlarıyla verdiği röportajla Türkiye'nin gündemine oturan Merve Akpınar'ın, okula alınmadığı iddia edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa'da Konuklu İmam Hatip Ortaokulu'nun öğrencisi Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'ya gelmiş ve gözyaşları içinde verdiği röportajla Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Bu röportajı sonrası Türkiye'nin her noktasından destek gören Merve'nin okuduğu okula idareciler tarafından alınmadığı iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'ya gelen Merve Akpınar gözyaşlarına boğularak verdiği röportajla Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Spor camiası başta olmak üzere birçok kişi ve kurumdan destek gören Merve'nin idareciler tarafından öğrencisi olduğu okula alınmadığı iddia edildi.

GEREKÇE OLARAK TALİMATLARI GÖSTERDİLER

Kendileri için bir spor salonu isteyen Akpınar ve yanındaki basın mensuplarının, okul yönetimi tarafından okula alınmadığı öne sürüldü. İdare, bu tavra gerekçe olarak Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatını gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde öğretmenleri Bayram Kaplan ile birlikte, Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'ya gelen Merve Akpınar, verdiği röportajda ağlayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bayram hoca beni seçti, çok teşekkür ediyorum. İlk başladığımda 'Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın' diyerek beni dışladılar. Sonra ben de 'Hayır, ben neden oynamayayım?' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Ahmet25 :

Merve hanım sana doğruyu söylemişler, fakat doğru senin işine gelmemiş olabilir. Dinde tesettür yani örtünme Allah'ın bir emridir ve ayetle sabittir.

Yanıtla449231
Bay Che:

burasi laik bir ulke .burkali eleman gormek istiyorsan arabistana yada affanistana git

166156
Murat MANAV:

o kadar kötü bir yorum yapmışsınız ki dinimizi bu şekilde alet etmeniz doğru değil

118174
Veli Özdemir:

Spor okuluna kaydını alırsın sorun kalmaz. İmam Hatip tabi ki kabul etmeyecek. Makine okuyup, elektrik projesi çizeceğim demek kadar mantıksız olur. Herkesin amacı farklı yobaz Avrupalı BAY CHE bu Laiklik ilkesini savunduğunuz kadar; Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, İnkılâpçılık ilkelerini savundunuz mu? Burası TÜRKİYE nüfusunun çoğunluğu MÜSLÜMAN Bu aptallığı çekemeye de sabır lazım, sizin gibiler giderse en azından kafa dinleriz.

Yanıtla163208
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Dünya üzerinde ki en Tehlikeli şey zaten Müslümanlığı yanlış yaşan Müslümanlar

20128
ekrem kaya:

İMAM HATİPDE OLUNCA VOLEYBOL OYNANMIYOR MU? YA DA MAKİNA OKUYAN BİRİ ELEKTRİK PROJESİ ÇİZDİ DİYE OKULA ALINMAYACAK MI?

1150
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Dünya üzerinde ki en Tehlikeli şey Dinlerdir

Yanıtla184141
Uğur Duran:

Cahil bir toplum yaratmaya çalışıyorlar ve başarmak için herşeyi yapıyorlar. Garip olan ne biliyor musunuz? Cahil kalmak ülkenin yarısının hoşuna gidiyor.

Yanıtla48200
Hasan Bulut:

Bay Che burası yuzbinlerce şehidin canını ve kanını vererek aldığı cennet topraklar. Yani cennet vatan bu topraklar islamla yoğrulmuştur, her cephede çarşaflı ninelerimiz cephane taşımıştır. Eğer Müslümanları istemiyorsanız eğer çarşaflı bayanları görmek istemiyorsanız doğru avrupaya yallah bedenlerinizi orada dilediğiniz gibi teşhir edebilirsiniz. Müslüman insanların kanı ile sulanan toprakların üzerinde onların degerline saldırmaya hakkınız yok. Izmirde ilk şehide vs ne için iyi bakın

Yanıtla117107
ekrem kaya:

SÖZDE "DİNDE ZORLAMA YOKTUR" DİYE BİR SÖZ VARDI ONA NE OLDU.

2252
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title