Haberler

    Halef Selef Papalar, Final Maçını Birlikte İzlemeyecek

    Abone Ol

    Katolik aleminin yeni ruhani lideri Arjantinli Papa Franciscus ile selefi Alman Papa 16. Benediktus'un, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin ve Almanya arasında oynanacak final maçını birlikte izlemeyecekleri bildirildi.

    Continental'in katkıalrıyla


    Papalık görevini geçen yıl şubat ayında bırakan ve o tarihten bu yana “Emerit Papa” sıfatıyla anılan Alman Papa 16. Benediktus ile Papalık Seçimi (Konklav) ile Katolik aleminin yeni ruhani lideri olan Arjantinli Papa Franciscus’un, maçı birlikte izleyebileceklerine dair iddialara, Vatikan’dan açıklama geldi.

    Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, yaptığı açıklamada, futbola ilgisiyle bilinen Papa Franciscus’un maçların kendilerine göre geç saatte oynanmasından ötürü her maçı takip edemediğini aktardı.

    Sözcü Lombardi, Papa Franciscus’un genelde en geç 22.00’de uyuduğunu ama pazar günkü final için kurallarını esnetebileceğini ifade ederek, Papa'nın, maçı Vatikan yönetiminde görev alan diğer Arjantinlilerle, konakladığı St. Mater konukevinin televizyon salonunda izleyeceğini kaydetti.

    Lombardi, Emerit Papa 16. Benediktus’un ise Dünya Kupası maçlarını takip etmediğini düşündüğünü söyledi.

    Almanya ve Arjantin'in finale kalması ve son iki Papa’nın da bu ülkelerden olması, konunun İtalyan basınında “Vatikan Derbisi” ya da “Papaların derbisi” şeklinde haberlerin yer almasına yol açmıştı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Arjantin Vatikan Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title