Haberler

Hayal Meyal Düşler Gibi...

Abone Ol

Transfer döneminin resmen start almasının ardından hareketlilik artmaya başladı.

Transfer döneminin resmen start almasının ardından hareketlilik artmaya başladı. Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlar kısa lig arasında yabancı transferler yerine genel olarak yerli piyasaya yönelirken; transfer pazarında adı geçen isimler de genel olarak aynı doğrultuda şekillenmeye başladı.

Peki transfer döneminde Fenerbahçe ve Galatasaray ile adı geçen futbolcularda son durum ne? Sporx.com olarak transferin nabzını tutuyoruz ve gündemde olan isimlerin Galatasaray ve Fenerbahçe'ye transfer durumlarını sizlere aktarıyoruz. İşte son gelişmeler...

SHAQİRİ: Basel'in genç yıldızı Xherdan Shaqiri'yi Galatasaray'ın da yakın takibinde. Sol kanatta Albert Riera'nın istenileni verememesi, sağ kanatta ise Kazım Kazım'ın istikrarlı bir oyun ortaya koyamaması, sarı-kırmızılı takımı bu transferi yapmak için düşündürüyor. 21 yaşındaki Arnavut asıllı İsviçreli futbolcu 2009 yılından bu yana İsviçre'nin güçlü takımlarından Basel'in formasını giyiyor. Galatasaray'ın bu transferde en büyük engeli Basel'in yüksek bir bonservis bedeli karşılığında genç futbolcunu bırakması olarak gözüküyor.

LUIS FABIANO: Brezilya Ligi takımlarından Sao Paulo forması giyen Luis Fabiano, Fenerbahçe'nin yıllardır gündeminde olan bir isim. 31 yaşındaki Brezilyalı forvet için kulübüne 10 milyon avroluk bir teklif yaptığı öne sürülürken; Sao Paulo'nun Fabiano'yu bırakmaya niyetinin olmadığı belirtildi. Luis Fabiano'nun Fenerbahçe'ye transferi yine lafta kaldı.

TOMAS ROSICKY: 2006 yılından bu yana Arsenal forması giyen Çek futbolcunun, İngiliz basınında yer alan haberlerde takımından ayrılacağı yazıldı. Aynı zamanda Milan Baros'un da menaceri olan Pavel Paska'nın devre arası transferi için görüşmelere başladığı ifade edilirken, Rosicky'nin Türkiye'ye gelebileceği iddia edildi. Londra'da G.Saraylı yöneticilerin transfer görüşmeleri yaptığı da konuşulurken; sarı kırmızılıların Rosicky hasreti dinecek mi bekliyoruz...

MILOS KRASIC: Bu sezon hücum anlamında sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe'de Krasic hayali yeniden alevlendi. Juventus'ta forma şansı bulamayan ve siyah-beyazlılardan ayrılacak olan Sırp kanat oyuncusu için Fenerbahçe nabız yoklamaya başladı. Başta Chelsea olmak üzere Avrupa'da birçok kulüp Krasic'i istesede, Fenerbahçe bu transfer de imkanlarını zorlayarak taraftarına yıldız ismi Kadıköy'de izlettirmek istiyor.

ARSHAVİN: İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Rus futbolcu Andrei Arshavin'in ismi yine Galatasaray ile anılıyor. Sezon başında transfer edilen Albert Riera'nın beklentileri karşılayamamasından dolayı sarı-kırmızılı takım Arshavin'i gündemine aldığı iddia ediliyor. 2009 yılından bu yana İngiltere'de Arsenal forması giyen ve her iki kanatta da forma giyebilen 30 yaşındaki yıldız oyuncunun Arsenal'den kopması için sarı-kırmızıların ciddi bir girişim de bulunup, bulunmayacağı merak ediliyor.

MARC JANKO: Bienvenu ve Semih'in formsuzluğu ile golcü arayışına yaklaşık 2 ay önce başlayan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın listesinde yer alan isimlerde bir tanesi de Marc Janko. Uzun boylu ve fizik gücü üstün olan bir forvetten yana tercih kullanmak isteyen Kocaman'ın 1.96'lık Janko ile bu ihtiyacını karşılayabileceği düşünülürken; bonservisinin de uygun olması transferi mümkün kılabilecek bir diğer etken.

MATIAS SUAREZ: Forvet hattına yabancı takviye yapmayı planlayan Galatasaray'da Milan Baros'un etkili performansı santrafora yapılacak olak takviyelerin önüne geçerken; yeni bir iddia Anderlecht'in yıldızı Matias Suarez üzerine geldi. Bonservis bedeli 10 milyon avro civarında olan Arjantinli yıldız için sarı-kırmızıların zemin yokladığı öne sürülürken oyuncunun yüksek maliyeti nedeniyle bu transferin gerçekleşmesi zor görünüyor.

BORGES: Henri Bienvenu ve Semih Şentürk'ün beklentilerin çok gerisinde kalması Fenerbahçe'nin transfer çalışmalarında ilk önce golcü arayışlarına yönelmesine sebep oldu. Sarı-lacivertliler, bu çalışmalar doğrultusunda ilk olarak Borges'i listesine aldı. Ancak Borges daha sonra Sow ve Fabiano gibi yıldızı parlamış isimlerin alternatifi oldu. İsmi duyulmuş ve taraftarı heyecanlandıracak bir golcü takıma kazandırılamazsa, son çare Borges olacak gibi görünüyor.

GUILLAUME GILLET: Galatasaray'ın hem sağ bekte hem de sağ kanatta oynayabilen Anderlecht'in çalışkan ismi Guillaume Gillet ile ilgilendiği iddiası kısa süre de olsa gazete manşetlerini süsledi. Belçika ekibinde 3 sezondur başarıyla top koşturan 27 yaşındaki oyuncunun transferine ilişkin yönetim cephesinden bir açıklama gelmezken, Anderlecht'in 8 milyon avro talep ettiği Gillet'in transferi için kesenin ağzının açılması beklenmiyor.

YOUSSEF EL-ARABI: Forvet arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de sürpriz bir isim gündeme geldi. Sarı lacivertliler, son olarak geçen sezon Ligue 1'in yıldızlarından El Arabi'ye yöneldi. Fenerbahçe, bu sezon Al Hilal'e transfer olan Faslı golcü için 7 milyon euroyu gözden çıkardığı iddia ediliyor. Çabuk ve güçlü bir oyuncu olan genç santrfor, son vuruşları ve verimliliği kadar, teknik becerisi ve çevikliğiyle de dikkat çekiyor. Aykut Kocaman'ın diğer alternatifleri olmazsa yöneleceği bir isim gibi duruyor.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title