Haberler

Hayrete düşmemek elde değil! Mert Günok'un kurtarışının matematiksel analizi yayınlandı

Güncelleme:
Abone Ol

EURO 2024'te Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldiği maçta Mert Günok'un yaptığı kurtarış, sosyal medyayı salladı. The xG Philosophy tarafından yayınlanan analize göre, Mert'in o pozisyonu kurtarma ihtimali sadece yüzde 6.

Mert Günok'un turu getiren kurtarışı maça damga vurdu. 1970'de Banks'in yaptığı yüzyılın kurtarışını hatırlatan an, adeta istatistikleri de altüst etti.

MATEMATİKSEL ANALİZİ YAYINLANDI

A Milli Takımımızın Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek EURO 2024'Te çeyrek finale yükseldiği maçta Mert Günok muhteşem bir performansa imza atarken, uzatmalardaki kurtarışıyla takımımızı adeta ipten aldı. Günok'un bu kurtarışı sosyal medyayı ele geçirirken, matematiksel analizi dahi yayınlandı.

KURTARMA ŞANSI: YÜZDE 6

The xG Philosophy, Mert Günok'un kurtarışının analizini yayımladı. Buna göre, Mert'in kurtarma ihtimali sadece yüzde 6'ydı.

Haberler.com / Alper Kızıltepe - Spor

A Milli Futbol Takımı Mert Günok Mert Günok Avusturya Avusturya Türkiye Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (31)

mardinli yiğit:

saçma.. yerden seken bir topu bende kurtarırdım. sıkıyorsa direkt kaleye gelen topu çıkarsın da görelim.

Yanıtla88819
Zamanla Akıllanan Adam:

:) çok komik çocuksun,

2412
Fatih Sultan:

yerden seken top daha zor

4340
GülenCeset:

Mardinden yiğit mi çıkar

27240
Mahmutabla:

10 seneden fazla amatör liglerde kalecilik yaptım. Eğer o top havadan gitseydi o zaman Mert'i eleştirebilirdik (top uzağa gitmiş olmasına rağmen) ama yerden seken top her zaman çok daha zordur.

1242
slim shady:

sen çekirdeğe, göbek kaşımaya devam...

3165
Endr Yamac:

Sen yorum yapma bence mlsn

372
Ata_Mete:

Rabbim kalemizi direk dibi ve geri pas gibi yer toplarından korusun!

655
Hamit Gündoğdu:

Bir Türk insanı olarak tüm takımla, ekstra olarakta Beşiktaşlı olarak mert gunok ile gurur duydum.... yanlız Hollanda maçında topu ayagimizda tutup geriye yaslanarak değil ileriyi düşünerek oynarsak başarılı oluruz.. hollandayi fazlaca ceza sahasına ve yakınlarına sokmamak gerekiyor. Çünkü topa sert ve düzgün vuran oyuncuları çok.. Kenan ve ferdiye koşu alanı yaratmaliyiz..

Yanıtla3117
Cagdas Karagöz:

kenan ? boş oyunda yokkı hıc dahıl olmuyor oyuna ferdi kerem barıs olması lazım

945
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title