Haberler

Herkes onu konuşuyor! Edin Dzeko'dan tarihe geçen hat-trick

Güncelleme:
Abone Ol

Fenerbahçe'nin Lugano'yu 4-3 yendiği UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında attığı 3 golle galibiyette başrol oynayan isim olan Edin Dzeko, Türk futbol tarihine geçti. 38 yaşındaki Boşnak golcü, yaptığı hat-trick ile Shabani Nonda'yı geride bırakarak Avrupa kupaları tarihinde bir Türk takımı formasıyla hat-trick yapan en yaşlı futbolcu oldu.

Uefa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Lugano ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 4-3 mağlup ederken, sarı-lacivertlilerin golcü ismi Edin Dzeko da karşılaşmada 3 gol atarak müthiş bir performans gösterdi. Boşnak yıldız, attığı bu gollerle adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

HAT-TRICK YAPTI

Maçın 45+1. dakikasında penaltıdan topu ağlara gönderen Edin Dzeko, ikinci yarının henüz ilk saniyelerinde Tadic'ten aldığı pası ceza alanında yaptığı düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. Lugano'nun skoru 2-2'ye getirmesinden birkaç dakika sonra yine sahneye çıkan Edin Dzeko, Szymanski'nin kaptığı ve ceza alanına gönderdiği topu düzgün bir vuruşla ağlara göndererek hat-trick yaptı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNE GEÇTİ

Lugano filelerine üç gol gönderen Edin Dzeko, (38 yaş 128 gün), Shabani Nonda'yı (32 yaş, 2009'da Galatasaray formasıyla) geride bırakarak Avrupa kupaları tarihinde bir Türk takımı formasıyla hat-trick yapan en yaşlı isim oldu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi Shabani Nonda Edin Dzeko Edin Dzeko Fenerbahçe Fenerbahçe Lugano Lugano Futbol Spor Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

BeyEfendi:

icardi micardi boş arkadaş forvet dediğin budur. Helal olsun Dzeko..

Yanıtla1039
Karaşal:

Zorttttt

10
Bahtiyar Kalır:

adam adam.

Yanıtla216
Karaşal:

Feneri yine kaos bekliyor. Şimdi bu adam yedekmi bekleyecek?

Yanıtla70
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title