Haberler

İlk Yarıda Galatasaray Üstünlüğü

Abone Ol

Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmaya kontrollü başlayan Galatasaray, savunmasında uyumsuz bir görüntü sergileyen rakibi karşısında daha derli toplu bir görüntü ortaya koydu. Rakibinin bu yönünü iyi kullanan sarı-kırmızılı takım, 15. dakikada Eboue'nin sağ kanattan geliştirdiği atak sonrası Elmander ile 1-0 öne geçti. Daha sonra da oyunun kontrolünü elinde bulunduran ve rakibinin ataklarını iyi bir şekilde savuşturan Galatasaray, ikinci gol için rakip kaleye bastırmasına rağmen başarılı olamadı ve ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

İlk yarıda savunmasında hatalar yapan Beşiktaş, geliştirdiği ani ataklarda da tehlikeli olamadı. Siyah-beyazlı takımda özellikle sol kanatta görev yapan Simao ile İsmail'in uyumsuzluğu dikkati çekerken, bu futbolcuların hatası sonrası Galatasaray öne geçti. Cezalı olan Fernandes'in yokluğunda orta alandan hücuma top taşımakta sıkıntı çeken konuk takım, sadece Quaresma ile hücum arayışlarına girdi. Hücumda yalnız kalan bu oyuncu da sadece uzaktan şutlarla kaleyi yoklarken, siyah-beyazlılar ilk yarıda gol üretemedi.

5. dakikada soldan İsmail'in yaptığı ortada, savunmada Ujfalusi'nin uzaklaştırmak istediği topu ceza sahasında önünde bulan Veli'nin bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

7. dakikada Simao'nun soldan kullandırdığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı önünde yakalayan Quaresma sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

11. dakikada Selçuk'un soldan yaptığı ortada, ceza sahasında arka direkte Engin'in kafa vuruşunda köşeyi iyi tutan Cenk, topu kontrol etti.

15. dakikada Galatasaray öne geçti. Beşiktaş'ın sol kanadında savunmada Simao ile İsmail'in hatasını Eboue iyi değerlendirdi. Bu iki oyuncudan topu iyi kurtaran Eboue, ceza sahası içinde kaleye cepheden bakan pozisyonda bulunan Elmander'e yerden pasını aktardı. Elmander ayağının içiyle güzel bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak üst direğe çarparak filelere gitti: 1-0.

36. dakikada İbrahim Toraman'ın ceza sahası dışında sağ çaprazdan sert şutunda top üstten auta çıktı.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak, Necati Ateş, Elmander

Beşiktaş: Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz (Dk. 39 Sidnei), Sivok, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Ernst, Veli Kavlak, Simao, Quaresma, Almeida

Gol: Dk. 15 Elmander (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 10 Melo, Dk. 11 Semih Kaya (Galatasaray), Dk. 45+1 Veli Kavlak - İSTANBUL

Kaynak: AA / Spor

Johan Erik Calvin Elmander İsmail Köybaşı Galatasaray Beşiktaş Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title