Haberler

Kadıköy'de 3000. Heyecan!

Abone Ol

Spor Toto Süper Lig'de 13.

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Bucaspor karşı karşıya geliyor. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı Sporx Canlı Anlarım Servisi ile da dakika dakika takip edebilirsiniz.

FENERBAHÇE FARKI AZALTMAK İSTİYOR!

Spor Toto Süper Lig'de Bucaspor ile kendi sahasında karşılaşacak Fenerbahçe, lider Trabzonspor berabere kaldığı hafta rakibini yenerek, haftayı 3 puanla kapatmak istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne yenildikten sonra ligde geçen hafta deplasmanda Gaziantepspor'a da mağlup olan ve lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkı 9'a çıkan sarı-lacivertliler, Bucaspor'u yenerek, şampiyonluk yarışında zirve takibini sürdürmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe'de cezalı olan Lugano ile sakatlıkları bulunan Emre, Özer ve Güiza forma giyemeyecek. Gaziantepspor maçının 84. dakikasında oyuna giren Mamadou Niang'ın Bucaspor maçında ilk 11'de forma giymesi bekleniyor. Dia'nın da Bucaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkacağı öğrenildi.

BUCASPOR SÜRPRİZ PEŞİNDE!

Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Bucaspor'da, hedef İstanbul'da sürpriz bir sonucun altına imza atmak. Ligde zor günler geçiren Ege temsilcisi, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'nda puan yada puanlar alara evine dönemk istiyor.

Ligde 13. haftada deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Bucaspor'da, 18 kişilik maç kadrosuna sakatlıkları bulunan Orhan Ak ile Onur Tuncer alınmazken, sakatlığı geçen Erkan Taşkıran kadroda yer aldı.

İbrahim Dağaşan'ın da bulunduğu Bucaspor'un maç kadrosunda şu isimler yer aldı:

Carlos, Atilla, İbrahim Dağaşan, Ediz, Koray, Serkan, Ali Güneş, Leko, Mulemo, Musa Aydın, Mendy, Manhucho, Veli, Dahmane, Sercan, Ragıp, Erkan, Emre.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan

Gökhan Gönül

Bekir

Yobo

Caner

Mehmet Topuz

Cristian

Stoch

Dia

Alex

Niang

BUCASPOR

Fernandes

Serkan

Ediz

Koray

Mulemo

Musa Aydın

İbrahim D.

Leko

Erkan

Sercan

Manucho

3000. GOLÜ KİM ATACAK?

Spor Toto Süper Lig'de kendi sahasında Bucaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakibi karşısında lig tarihindeki 3000. golünü atmak istiyor.

Lig tarihindeki 53 sezonda 1710 maçta 2999 gol atan Fenerbahçe, yarınki mücadelede 1 gol daha atarsa 3000. golüne ulaşacak.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde bol gollü bir sezon geçirerek 12 haftada rakip fileleri 30 kez havalandıran sarı-lacivertliler, Bucaspor karşısında 3 puanın yanı sıra 3000. golü de arayacak.

Fenerbahçe 1710 maçta 966 galibiyet elde ederken, 462 beraberlik 282 mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertli ekip rakip filelere 2999 gol atarken, kalesinde 1441 gol gördü.

TARİHİ GOLLER

Fenerbahçe'nin lig tarihinde ilk golüne Ergun Öztuna, 1000. golüne Erol Togay ve 2000. golüne de Nijeryalı Uche Okechukwu imzasını atarken, 3000. golün sahibinin kim olacağı merak ediliyor.

Eski adıyla Birinci Futbol Ligi'nde Fenerbahçe'nin 1959 sezonunda yaptığı ve Ankaragücü'nü 3-1 yendiği ilk maçta ilk golü Ergun Öztuna atarken, 1000. golü 1979-1980 sezonunda 1-1'lik eşitlikle tamamlanan Adana Demirspor maçında penaltıdan Erol Togay kaydetmişti.

Sarı-lacivertli ekibin 2000. golüne ise unutulmaz yabancı oyuncularından Nijeryalı Uche imzasını koydu. Uche, 1996-1997 sezonunda Kadıköy'de takımının Trabzonspor'u 1-0 yendiği maçta 2000. golü kaydeden isim oldu.

EN AZ GOL ATAN İLE EN ÇOK GOL ATAN KARŞI KARŞIYA

Süper Lig'de bu sezon geride kalan 12 haftada en az gol atan takım 5 golle Bucaspor oldu. Maç başına 0,42 gol ortalaması ile oynayan Bucaspor son 3 lig maçında gol atmayı başaramadı. Fenerbahçe ise 12 maçta 30 gol attı ve maç başına 2,50 gol ortalaması ile ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor.

BUCASPOR 9 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Bucaspor, Süper Lig'de oynadığı son 9 maçta 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak galip gelemedi. Süper Lig'deki ilk ve tek galibiyetini 3.haftada sahasında Gençlerbirliği'ni 3-1 yenerek alan Bucaspor daha sonra oynadığı 9 maçta ise Konyaspor ve Sivasspor ile 1-1, Eskişehirspor ve Ankaragücü ile 0-0 berabere kalıp Galatasaray ve Bursaspor'a 1-0, Gaziantepspor ve B.Belediyespor'a 2-0, Karabükspor'a 3-0 mağlup oldu.

KOCAMAN İLE AYBABA'NIN 10. RANDEVUSU

Bucaspor teknik direktörü Samet Aybaba ile Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman Süper Lig'de daha önce 9 kez karşılaştı. İki teknik adam arasında oynanan bu maçlarda hem Aykut Kocaman hem de Samet Aybaba 3'er kez kazanırken 3 maçta berabere bitti. İki teknik adam en son 2008-09 sezonunda Aykut Kocaman Ankaraspor'un başında Samet Aybaba Gençlerbirliği takımının başındayken karşılaşmış ve maç 0-0 berabere bitmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title