Haberler

    Kadıköy'de Kader Maçı

    Abone Ol

    A Milli Futbol Takımımız, D Grubu'ndaki son maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda ile karşı karşıya geliyor.

    MUHTEMEL İLK 11'LER

    TÜRKİYE

    Volkan

    Gökhan, Ömer, Semih, H.Ali

    G.Töre, Selçuk, M.Topal, Arda

    Burak, Umut

    HOLLANDA

    Vorm

    Janmaat, Vlaar, Indi, Blind

    Clasie, Strootman

    Robben, Sneijder, Lens

    Van Persie

    Türkiye'nin Cuma günü Estonya ile oynadığı maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Caner Erkin kritik mücadelede forma giyemeyecek. Onun yokluğunda sol bekte Hasan Ali Kaldırım'ın görev alması bekleniyor.

    A Milli Futbol Takımı'nda Nuri Şahin sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkartılan ilk isim olmuştu. Öte yandan takımın önemli isimlerinden Hamit Altıntop, Mevlüt Erdinç ve Oğuzhan Özyakup ise çeşitli sebeplerle kadroya dahil edilmemişlerdi.

    gt; gt; KAZANMAK İÇİN BU ŞARTLAR ÇOK ÖNEMLİ

    Hollanda'da ise Teknik Direktör Louis van Gaal'in başı özellikle orta alandaki sakatlıklar nedeniyle dertte. Stijn Schaars'ın sakatlığı devam ederken, Nigel de Jong ise cezalı olması nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

    Van Gaal düzenlediği basın toplantısında Robin van Persie'nin durumunun iyi olduğunu açıklamış, ancak Kevin Strootman'ın karşılaşmada forma giyemeyebileceğini söylemişti. Strootman'ın maç saatine kadar hazır olmaması halinde deneyimli teknik adamın Rafael van der Vaart'a görev vermesi bekleniyor.

    "Gönlümüzde Rio biletini aldık. Yarın elimizden gelenin en üstünü yapmak zorundayız. Çok ümitliyiz."

    "Hedeflerimiz adına bu maçı galibiyet için oynayacağız. Türkiye grubun en iyi ikinci takımı, ama maçı kazanacağız. "

    MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ

    Brezilya biletini play-off'tan alabilmek için Türkiye ile birlikte son maçlar öncesi Romanya ve az da olsa Macaristan'ın matematiksel olarak iddiası bulunuyor. Türkiye, son maçlar öncesi aynı puandaki Romanya'dan 4 gol averajla, Macaristan'dan ise 2 puan önde yer alıyor.

    Türk Milli Takımı, 90 yıllık tarihinde 268'i resmi, 241'i özel olmak üzere geride kalan 509 maçta 184 galibiyet, 205 de yenilgi alırken, 120 kez de rakipleriyle berabere kaldı.

    Hollanda karşılaşması A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in Ay-yıldızlıların başında çıkacağı 96. milli maç olacak. 27 Ekim 1993'te İstanbul'da oynadığımız ve 2-1 kazandığımız Polonya maçı ile birlikte A Milli Takım teknik direktörlüğüne başlayan Fatih Terim yönetiminde milliler 46 galibiyet, 26 beraberlik, 23 de mağlubiyet alırken 148 gol atma başarısı gösterdi.

    A Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde grupta üst üste oynadığı Andorra, Romanya ve Estonya maçlarını kazanırken, bu maçlarda kalesinde gol görmedi.

    İki takım arasında bugüne dek 5'i resmi olmak üzere 9 maç oynandı. Bu maçların 4'ünü Hollanda, 2'sini de Türkiye kazanırken, 3 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. İki takım arasında grupta oynanan ilk maçı Hollanda 2-0 kazanmıştı.

    Türkiye, namağlup grup lideri Hollanda'yı 1 farklı yenmesi halinde, Romanya Estonya'yı en az 5 gol farkla yenmek zorunda. Ay-yıldızlı ekip 2 farklı skorla kazanırsa Rumenlere 6 fark lazım.

    Türk Milli Takımı Hollanda'ya yenilirse Romanya'ya beraberlik de yeterli olacak. Romanya ve Türkiye'nin son maçlarda berabere kalması durumunda ise gol averajı nedeniyle Türkiye play-off biletini alacak.

    A Milli Futbol Takımı'nda Burak Yılmaz, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Semih Kaya, Volkan Demirel ve Arda Turan sarı kart ceza sınırında bulunuyorlar. Bu oyuncular Hollanda maçında sarı kart görmeleri halinde, play-off'a kalınması durumunda ilk maçta forma giyemeyecekler.

    Kaynak: GoalCom / Spor

    Hollanda Türkiye Romanya Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title