Haberler

Kadınlar Çeyrek Finali... Fenerbahçe: 77 - Galatasaray Medıcal Park: 58

Abone Ol

Euroleague Kadınlar Çeyrek Finali... Fenerbahçe: 77 - Galatasaray Medıcal Park: 58

EUROLEAGUE KADINLAR ÇEYREK FİNALİ... FENERBAHÇE: 77 - GALATASARAY MEDICAL PARK: 58

KARŞILAŞMAYI, FENERBAHÇE BAŞKANI AZİZ YILDIRIM İLE GALATASARAY BAŞKANI ADNAN POLAT DA İZLEDİ

FIBA Kadınlar Euroleague İkinci Turu'nda eşleşen temsilcilerimizin ilk randevusunda gülen taraf Galatasaray Medical Park'ı 77-58 mağlup eden ev sahibi Sarı-Lacivertliler oldu.

Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Euroleague İkinci Turu'nda eşleştiği ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı Caferağa Spor Salonu'nda yapılan ilk maçta 77-58 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Avrupa arenasındaki iki temsilcimizi karşı karşıya getiren derbiyi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe Asbaşkanları Ali Koç ve Murat Özaydınlı, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan ve Altyapı Milli Takım Koordinatörü Çiğdem Oktay izledi.

Tribünleri dolduran taraftarlarının da desteğiyle mücadeleye iyi başlayan Fenerbahçe'de skor perdesini Birsel Vardarlı açtı. Ivana Matovic ve Esmeral Tuncluer'in art arda basketleriyle 6-0 üstün duruma gelen Sarı-Lacivertliler, Nevriye Yılmaz'ın isabetiyle serisini 8-0'a taşıdı. Galatasaray Medical Park, aldığı moladan sonra Bahar Çağlar ile maçtaki ilk sayılarını buldu. Fakat rakibini top kayıplarına zorlamayı sürdüren ev sahibi, Nevriye'nin orta mesafeli şutlarıyla farkı çift hanelere çıkardı: 12-2. İlk 5 dakika bu skorla geçilirken, Angel McCoughtry'nin sayıya çevirdiği serbest atışlara Seimone Augustus'tan yanıt geldi. Augustus bir de üçlük isabeti bularak farkı 7'ye indirdi. Nevriye ve Sylvia Fowles'un karşılıklı basketlerinin ardından Sarı-Kırmızılılar 9-0'lık seriyle eşitliği sağladı. Fakat Fenerbahçe, ilk periyodu Anete Jekabsone'ın sayılarıyla 20-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Sylvia Fowles ve Ivana Matovic'in pota altı basketleriyle girildi. Farkı 5'e yükselten Jekabsone'a da Nihan Anaz - Seimone Augustus ikilisi cevap verdi. Fowles'un turnikesiyle rakibini yakından takibini sürdüren Galatasaray Medical Park, Birsel Vardarlı'nın isabetini ise Augustus ile yanıtladı. Bu bölümde savunma sertliğini de arttıran konuk ekip, Melisa Can'ın pota altı basketiyle son 53 saniyeye girilirken skora denge getirdi: 33-33. Ama Fenerbahçe, kalan sürede 3 sayı kaydedip devreyi 36-33 avantajlı kapattı. 14 sayı kaydeden Augustus'un en skorer oyuncu olduğu ilk yarıda 8 sayı- 2 ribaund- 2 asist- 4 top çalma üreten Angel McCoughtry ve 6 sayı- 10 ribaundla mücadele eden Fowles dikkat çeken diğer isimlerdi.

Sarı-Lacivertliler üçüncü periyodun başındaki etkili savunması ve yakaladığı 7-0'lık seriyle farkı çift hanelere yükseltti. Galatasaray Medical Park aldığı molaya rağmen hücumdaki tutukluğunu aşamadı ve Nevriye Yılmaz'ın art arda isabetleri skoru 47-33'e getirdi. 5 dakika 40 saniye süren suskunluğunu Gintare Petronyte'nin devreye girmesiyle bozan Sarı-Kırmızılılar farkı 8'e düşürdü. Fakat Fenerbahçe, Ivana Matovic'in gayretiyle 7-0'lık bir seriye daha imza attı ve durumu 54-39 yaptı. Konuk ekip, Tuğba Palazoğlu'nun üçlüğüyle nefes alsa da ev sahibi, Birsel Vardarlı'nın son saniye basketiyle dördüncü çeyreğe 58-42 önde girdi.

Seimone Augustus, final periyodunun ilk sayılarını üç sayı çizgisinin gerisinden kaydetti. Matovic'in turnikesinin ardından Nevriye Yılmaz'ın basketine Bahar Çağlar yanıt verdi. Yine Nevriye ile farkı bir kez daha 17'ye çıkaran Fenerbahçe, Tuğba Palazoğlu'nun üçlüğüne engel olamadı. Galatasaray Medical Park da Nevriye'yi durdurmakta zorlanınca çeyreğin ilk 5 dakikası ev sahibinin 68-50 üstünlüğüyle geçildi. Esmeral Tunçluer - Nevriye ikilisiyle sayı üretmeye devam eden Sarı-Lacivertliler, son 3 dakikaya girilirken farkı 20'ye kadar yükseltti: 72-52. Galatasaray Medical Park'ın kalan süredeki gayreti sonucu değiştirmeye yetmedi ve Fenerbahçe maçı 77-58'lik skorla kazanıp seride 1-0 öne geçti. İki galibiyete ulaşan takımın FIBA Kadınlar Euroleague Çeyrek Finali'ne yükseleceği seride ikinci karşılaşma 4 Şubat Cuma günü saat 19:30'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

SALON: Caferağa

HAKEMLER: Branislav Mrdak (Sırbistan), Dragan Kralj (Bosna Hersek), Evgeny Vetrov (Rusya)

FENERBAHÇE (77): Anete Jekabsone 7 (5 ribaund- 2 asist), Hana Horakova (2 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 11 (2 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 8 (3 ribaund), Nevriye Yılmaz 24 (6 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 14 (2 ribaund), Tammy Sutton-Brown, Nevin Nevlin (1 asist), Angel McCoughtry 13 (5 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (58): Tuğba Palazoğlu 6, Donneka Hodges 7 (2 ribaund- 4 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 1 asist), Işıl Alben (1 ribaund- 3 asist), Gülşah Gümüşay 4 (3 ribaund- 1 asist), Gintare Petronyte 8 (1 ribaund), Melisa Can 2 (2 ribaund- 1 asist), Nihan Anaz 2, Seimone Augustus 19 (2 ribaund- 1 asist), Slyvia Fowles 6 (13 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 20-18

2. PERİYOT: 16-15

3. PERİYOT: 22-9

4. PERİYOT: 19-16

İSTANBUL - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title