Haberler

Karabükspor Gurbetçi Avında

Abone Ol

Karabükspor Basın Sözcüsü Ziya Alak, geçen sezon başında aldıkları futbolcularda başarısız olduklarını ve verdikleri primlerin yararı olmadığını söyledi.

Karabükspor Basın Sözcüsü Ziya Alak, geçen sezon başında aldıkları futbolcularda başarısız olduklarını ve verdikleri primlerin yararı olmadığını söyledi.

Kardemir D.Ç. Karabükspor Basın Sözcüsü Ziya Alak, Skibbe'nin Almanya'da Türk futbolcu baktığını belirterek, gelecekte kendilerine yarayacak futbolcu alacaklarını vurgulayarak, "Hoca değişimi ve transferlerle başarılı olduk. Biz geçen sezon kulüpte kalan futbolcularımızın yanına takviyeler yaparak iyi bir sezon geçirmenin içerisindeydik. Bir önceki yıla baktığımızda 8-9 futbolcumuz duruyor. Bunlar geçen sezon takımın iskeletini taşıyan futbolcularımızdı. Aldığımız futbolcular oldu. Aldıklarımız da başarısız olduk mu? Tabi ki olduk. Biz bu anlamda öz eleştirimizi de yapıyoruz. Dışarıdan gelecek eleştirilere de açığız. Ama bunlarda dozunda olmalıdır. Bazı transferler konusunda eksiğimiz olmuştur. Bizi de yanıltan geçen seneki futbolcularımız olmuştur" dedi.

Emenike'nin gitmesinin ardından düşüş yaşamadıklarını belirten Alak, Emenikesiz 4 maç kazandıklarını, 3maç berabere kaldıklarını söyledi.

Emenikesiz de maç kazanabildiklerini hatırlatan Alak, "Biz Emenikesiz 7 maç yapmışız. Bu 7 maçın 4'ünü kazanmışız 3'ünde berabere kalmışız. Emenikesiz 15 puan almışız. Demek ki, Emenikesiz de maç almayı, berabere kalmayı bilmiş. En önemli iki futbolcumuz gitmiş, Kerim Zengin ve Emenike. Diğerlerinin onlar kadar katkısı olmamıştır. Ne hikmetse futbolcuların kondisyon anlamında sağlanamaması veya kafa yapılarında geçen seneki güven duygularının olmayışı nedeniyle biz zor anlar yaşadık. Geçen sene verim aldığımız futbolculardan bu sene verim alamadık" dedi.

Hiçbir zaman ümitlerini kaybetmediklerini belirten Alak, "Herkes düşen takımlardan birinin Karabükspor olacağını söyledi. Bu kötü gidişatın bir noktada kesilmesi gerekiyordu. Hoca değişikliğine gittik ve Bülent Hocayla anlaştık. Yaptığımız transferlerin yerinde olması nedeniyle ikinci yarıda düşme potasından uzaklaştık" dedi.

Manisaspor'un son iki hafta kala 50'şer bin TL pirim verdiğini duyduklarını belirten Alak, bunun işe yaramadığını söyledi. Alak, "Bizim verdiğimiz primlerin işe yaradığını düşünüyoruz. Çünkü onlar bir itici güç oldu. Manisa düştü. Manisa son iki haftadır oynadığı maçlarda aldığımız duyuma göre, 50'şer bin TL pirim vermesine rağmen kendisini kurtaramadı. Niye? Zamanından beri onu yapmadığı için. Son iki haftaya kaldı "kesenin ağzını açayım" dedi ama onda da muvaffak olamadı. Teknik heyetinde tabii ki katkısı söz konusudur. Başarıda hiçbir kişi ayırt edilemez. Başarı varsa takım halinde vardır. Bülent Korkmaz ve ekibinin katkısı var mıdır? Tabii ki vardır. Ama biz ikinci yarı transferleri yapmasaydık, düşmekten kurtulamazdık" diye konuştu.

Transfer konusunda ince eleyip sık dokuduklarını belirten Alak, "Biz ekonomik anlamda ince eleyip sık dokuyoruz. Bir sürü futbolcu gitti geldi ama rakamsal anlamda çok yüksek rakamlar değil. Biz Fenerbahçe'ye sattığımız Emenike'nin aylık parasını 500 bin euro olarak almaya devam ediyoruz. Bizim gelecekte belki Emenike kadar değil ama onun yarısı kadar satabileceğimiz futbolcular dahil etmemiz gerekiyor. Aybars ileride Türkiye'nin en iyi forvetlerinden bir tanesi olacaktır. Arkadaşlarımız il dışındaydı ve Manisaspor'dan Yiğit İncedemir ve Ahmet İlhan Özek'ın kulüpleri ile anlaştık. Sol ayağı çok müthiş Ankaragücü'nden İshak var onunla görüşmelerimiz devam ediyor. Alman hocamız Skibbe Karabük'e geldi ve bizim üzerimizde korkak kaldığımız Almanya'daki Türk isimlerle görüşme yapacak. Gelecek vaat edecek birkaç kişiye bakıyor. 20'si gibi dönecek Almanya'dan. 3-4'ünde sağlık kontrolünden geçtikten sonra kampa gireceğiz. Daha sonra Almanya'da bir yerde ikinci kampı yapacağız" ifade etti.

Maddi açıdan hiçbir sıkıntıları olmadığını belirten Alak, "Takıma kentinde sahip çıkması lazım. Bizim tahmini bütçemiz 25-35 milyon TL, personel gideri, futbolcu maaşları falanda var. Kanalın bir tanesinde alt yazı geçiyor. Benim 20 milyon gelirim var niye 40 milyon harcayayım. Ben burada kalıcı değilim ki, bir başkaları alacak görevi. Ben başkalarına neden borç bırakayım ya da benim borcumu neden bir başkası ödesin." dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Manisaspor Ziya Alak Almanya Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title