Haberler

Karate: 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası

Abone Ol

Alparslan Yamanoğlu, 21 yaş altı erkekler ferdi kumite +84 kiloda şampiyon oldu Bakan Kılıç, altın madalya kazanan Yamanoğlu'nu tebrik etti.

İsviçre'de düzenlenen 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda 21 yaş altı erkekler ferdi kumite +84 kiloda mücadele eden Alparslan Yamanoğlu, Sırp rakibini yenerek altın madalya kazandı.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Zürih kentindeki Saal Spor Salonu'da gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde, 21 yaş altı erkekler ferdi kumite +84 kilo kategorisinde tatamiye çıkan Alparslan Yamanoğlu, finalde Sırp Aleksandar Sestakov ile karşılaştı.

Müsabakaya kontrollü başlayan Yamanoğlu, 2 dakika geride kalırken "yuko" ile öne geçti. Milli sporcu, bitime 14 saniye kala etkili yumruğuyla 2-0 üstünlüğü yakalayarak Avrupa şampiyonu oldu.

Finalin ardından gözyaşlarını tutamayan genç sporcu, sevincini Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve babası Hayrullah Yamanoğlu ile paylaştı.

Sabah seansında, kadınlar ferdi kumite 55 kiloda Büşra Tosun ve kayanlar ferdi kumite +68 kiloda Vildan Güvercin'in bronz madalya kazandığı Türkiye Milli Takımı, şampiyonayı, 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyayla tamamladı

Bakan Kılıç, Alparslan Yamanoğlu'nu kutladı-

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, altın madalya kazanan Alparslan Yamanoğlu'nu kutladı.

Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Yamanoğlu'nun başarısının takdire şayan olduğunu belirterek, "Kardeşimiz Sırp rakibi Aleksandar Sestakov karşısındaki final mücadelesini alnının akıyla tamamlamış ve altın madalyaya uzanmıştır. Ülkemizin adı bir kez daha başarıyla anılmış ve şampiyonluk kürsüsünde ay yıldızlı bayrağımız gururla açılmıştır. Kendisine ve bu başarıda emeği geçen tüm ekibe teşekkür ederim. Genç sporcu kardeşimiz Alparslan Yamanoğlu'nun da başarılarının daim olmasını dilerim" ifadesine yer verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Alparslan Yamanoğlu Akif Çağatay Kılıç Ümit Genç Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title