Haberler

Karate: Bakü Açık Turnuvası

Abone Ol

Kadın Kumite Milli Takımı altın, Erkek Kumite Milli Takımı ise gümüş madalya aldı

Azerbaycan'da düzenlenen Bakü Açık Karate Turnuvası'nda, Kadın Kumite Milli Takımı altın, Erkek Kumite Milli Takımı da gümüş madalya kazandı.

Eski Devlet Başkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 90. yılı anısına Serhedçi Olimpiyat Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen turnuvanın ikinci gününde, Ece Yaşar, Bahar Erşeker, Büşra Tosun ve Aylin Yılmaz'dan oluşan Kadın Kumite Takımı, finalde evsahibi Azerbaycan'ı geride bırakarak birinci oldu. Altın madalya kazanan ay-yıldızlar, turnuva tarihinde ilk takım şampiyonluğunu elde etti.

Erkek Kumite Takımı ise finalde evsahibi Azerbaycan'a yenilerek gümüş madalya aldı.

Türkiye toplam 7 madalya kazandı

İki gün süren turnuvada Türkiye, iki altın, iki gümüş ve üç bronz ile toplam 7 madalya kazandı. Turnuvaya sadece büyükler kategorisinde katılan Türkiye, toplam yedi madalya ile evsahibi Azerbaycan'ın ardından en başarılı ülke oldu.

Turnuvada ilk gün kadınlarda 61 kiloda Ece Yaşar altın, Bahar Erşeker bronz, 55 kiloda Büşra Tosun gümüş, Aylin Yılmaz bronz madalya, erkeklerde ise artı 84 kiloda Rıdvan Kaptan bronz madalya kazanmıştı.

2010 yılından bu yana büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenen Bakü Açık Karate Turnuvası'na katılan Karate Milli Takımı, toplamda kazandığı yedi madalya ile en başarılı performansına imza attı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan,  2013 yılını güzel bir şekilde noktaladıklarını belirterek, "Azerbaycan'da genç bir kadro ile mücadele ettik. Her yıl katılım gösterdiğimiz turnuvada sporcularımız, madalya açısından en başarılı performansa imza attı. Sporcularımızı hem vermiş oldukları mücadelelerden, hem de kazanmış oldukları madalyalardan dolayı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Azerbaycan Spor Bakü Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title