Haberler

    Katar 2022 Tartışmaları Devam Ediyor

    Abone Ol

    İngiltere'de yapılan anketlerde halkın büyük bir çoğunluğu Katar'ın usulsüzlük yaptığında hemfikirken, Dünya Kupası'nın ana sponsorlarından Sony de iddialardan oldukça rahatsız.

    Katar #39;ın 2022 Dünya Kupası #39;na ev sahipliği yapabilmek için bazı FIFA yetkililerine 5 milyon dolar rüşvet verdiği iddialarının ardından İngiltere #39;de muhalefetteki İşçi Partisi #39;nin lideri Ed Miliband, iddiaların doğrulanması halinde adaylık sürecinin yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

    İngiliz gazetelerinin geçen haftadan bu yana yaptıkları haberler üzerine 2022 Dünya Kupası #39;yla ilgili tartışmalar devam ederken, Katar ve UEFA Başkanı Michel Platini iddialara tepki göstermişti.

    Rüşvet iddialarıyla ilgili bir açıklama da İngiltere #39;de muhalefette yer alan İşçi Partisi #39;nin lideri Ed Miliband #39;den geldi. Miliband, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, quot;Bu iddialar doğrulanırsa adaylık süreci bir an önce yeniden başlamalıdır quot; ifadesini kullandı.

    FIFA #39;nın ana sponsorlarından Sony #39;nin de iddialara tepki gösterdiğini yazan İngiliz basını, Sony #39;den yapılan quot;Bu iddiaların uygun bir şekilde araştırılmasını bekliyoruz. FIFA #39;nın doğruluk, etik ve fair play prensiplerine bağlı kalmaya devam etmesini umuyoruz quot; açıklamasına dikkat çekti.

    Öte yandan, YouGov adlı araştırma şirketinin 5-6 Haziran #39;da İngiltere #39;de yaptığı ankete katılanların yüzde 73 #39;ü quot;Sizce Katar, 2022 Dünya Kupası #39;nı kazanmak için usulsüzlük yaptı mı? quot; sorusuna quot;evet quot; yanıtını verdi. quot;Dünya Kupası Katar #39;dan alınıp başka bir ülkeye verilmeli mi? quot; sorusuna ise anketi yanıtlayanların yüzde 64 #39;ü quot;evet quot; dedi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Ed Miliband Katar Spor Sony Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title