Haberler

Kazandığı parayı duyunca inanamayacaksınız! Yusuf Dikeç köşeyi döndü

Güncelleme:
Abone Ol

Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden ve gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, 300 Cumhuriyet Altını (5.600.000 TL) para ödülü kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamlayan Türkiye'de, madalya kazanan sporculara verilecek para ödülü sahiplerine teslim edildi.

YUSUF DİKEÇ'E 300 CUMHURİYET ALTINI

Yönetmelik gereği altın madalya kazanan sporculara verilen 1000 cumhuriyet altını değerindeki ödülden bu yıl kimse yararlanamazken, gümüş madalya kazanan sporculara 600, bronz madalya kazanan sporculara ise 300 cumhuriyet altını verildi.

Olimpiyat oyunlarına Türkiye adına damga vuran isim, karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan'la beraber gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç oldu. Diğer sporcuların aksine profesyonel ekipman kullanmayan ve rahat tavırlar sergileyen Dikeç'in pozu dünyadaki birçok sporcu tarafından taklit edilirken, ikon haline gelen 51 yaşındaki sporcuya verilen para ödülünün Türk lirası karşılığı belli oldu.

Kazandığı parayı duyunca inanamayacaksınız! Yusuf Dikeç köşeyi döndü

Bireysel sporların aksine, bir takım sporunda başarı elde eden oyuncuların para ödülü de bu kritere göre değerlendirildi. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın bir takım sporunda gümüş madalya kazanması nedeniyle her sporcuya 300 cumhuriyet altını değerinde ödeme yapıldı.

5.5 MİLYON TL DEĞERİNDE

Olimpiyat oyunlarında kazanılan paraların teslim edilmesiyle birlikte Yusuf Dikeç, yaklaşık 5.5 milyon lira değerinde para ödülüne hak kazanmış oldu. Türkiye, olimpiyat madalyalarına en yüksek para ödülünü veren ülkeler arasında üst sıralarda yer alırken, ilk sıradaki ülke ise Hong Kong oldu. Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi altın madalyaya 25 milyon 422 bin TL, gümüş madalyaya 12 milyon 711 bin TL, bronzaysa 6 milyon 355 bin TL ödül vermekte.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Cumhuriyet Altını Türkiye Finans Gümüş Paris Spor Finans Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (67)

er ak:

bi ev alir o para. o mu koseyi donmek

Yanıtla371K
Ufuktaki Umut:

5 milyonla kose donulmuyor artik

228
Aslan Yıldız:

azparamı vadeye moysa aylık 300.000 kazarır sen dururken bana 300 lira verbakalım

114
GECELERİN YARGICI:

Kiranın 20-30 bin liradan başlandığı yerde bir ev köşeliktir er ak...

65
sinan çayırcı:

İyi para kanka . Bırak bu işleri.

14
Vedat Tepe:

Bir futbolcunun çerez parası

Yanıtla19932
Hasan Turk:

Vatana hizmetin karsiligi normal.bir dairesi parasi iken koseyi dondu ilginc olmus.

Yanıtla24786
Köfteci Jardel:

Vatana hizmet mi?

166
yılmaz teneke:

Kahvehanede kağıt oynarken mi buldunuz bu haber başlığını?Daha düzgün bi başlık açamıyo musunuz?.Köşeyi döndü ne demek!!!

Yanıtla18630
Mustafa Yörükoglu:

Helali hoş olsun.

Yanıtla16505
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title