Haberler

Kick Boks: Wako Avrupa Şampiyonası

Abone Ol

Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda locw kick sınıfında erkekler 67 kiloda Kenan Günaydın ve erkekler 71 kiloda Yahya Alemdağ, finale yükseldi.

Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda locw kick sınıfında erkekler 67 kiloda Kenan Günaydın ve erkekler 71 kiloda Yahya Alemdağ, finale yükseldi.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan yarı final müsabakalarında, son Avrupa şampiyonu Kenan Günaydın, low kick (Alçak vuruş) erkekler 67 kiloda son dünya şampiyonu Rus Shamil Abdulmedzhidov ile karşılaştı. Çekişmeli geçen maçta her iki taraf da kontrolü elden bırakmazken, mücadele 1-1 berabere tamamlandı. Hakemler, daha aktif dövüştüğü gerekçesiyle Kena Günaydın'ı 2-1 galip ilan etti. Milli sporcu bu sonuçla finale çıkan taraf oldu.

Low kick erkekler 71 kiloda da Yahya Almdağ, yarı finalde Sırbistanlı Aleksandir Topic ile mücadele etti. Milli sporcu, etkili tekmeleriyle art arda puanlar aldı. Rakibi karşısında rahat bir maç çıkaran Yahya Alemdağ, rakibini 3-0 geçerek adını finale yazdırdı.

Diğer yarı final maçlarında ise K1 (tam temas) erkekler 60 kiloda gündüz seansında çeyrek final maçını kazanan Murat Antepli, akşam seansında yarı final karşılaşmasında Belaruslu Artur Isayants'e 3-0 yenildi.

Low kick erkekler 86 kilo yarı final karşılaşmasında ringe çıkan Serhat Tevfik Şener, Hırvat Luka Simic ile karşılaştı. Serhat Tevfik Şener, bir türlü rakibinin etkili tekmelerinden kendini koruyamayınca 3-0 mağlup oldu. Aynı kategoride erkekler 63,5 kiloda Beytullah Bektaşoğlu ise Azerbaycanlı Aslanov Ramal'a 3-0 kaybetti. Low kick erkekler 75 kiloda da Kadir Taştan, Rus rakibi Khasan Khailev'e 3-0'lık sonuçla boyun eğdi.

Yarı final karşılaşmalarını kaybeden milli sporcular ise şampiyonayı üçüncü tamamladı.

Muhabir: Halil İbrahim Avşar / Buğra Ersavaş

Yayıncı: Murat Taydaş - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Kenan Günaydın Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title