Haberler

İlk maçından kırmızı kart gören Arda Turan, "tehdit" sebebiyle PFDK'ye sevk edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan Trendyol Süper Lig'in ilk haftasındaki Alanyaspor maçında hakeme yönelik sert tepkisi nedeniyle kırmızı kart görmüştü. Genç çalıştırıcı "tehdit" sebebiyle PFDK'ye sevk edildi. 41. maddeden kurula gönderilen 37 yaşındaki teknik adam, 3 ile 7 müsabakadan men cezası alabilir.

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Alanyaspor- Eyüpspor maçında kırmızı kart gören Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, "tehdit" sebebiyle PFDK'ye sevk edildi. Genç teknik adam, ilk maçtan ağır bir cezayla karşı karşıya kalabilir.

"TEHDİT" SEBEBİYLE 41. MADDEDEN SEVK EDİLDİ

TFF'den yapılan açıklamada, "İKAS Eyüpspor Kulübü antrenörü Arda Turan'ın 11.08.2024 tarihinde oynanan Corendon Alanyaspor-İKAS Eyüpspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki "tehdidi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 12.08.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

KAÇ MAÇ CEZA ALACAK?

TFF Disiplin Talimatı'na göre Arda Turan'ın sevk edildiği 41. maddenin tanımı şu şekilde;

"TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;

Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.

Bu maddede yer alan müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve hak mahrumiyeti cezaları para cezasına çevrilemez."

NE OLMUŞTU?

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan Alanyaspor'un skoru 1-1'e getiren golünden önce oyuncu değişikliği için futbolcularını kenara göndermiş ancak değişiklik yapılmamıştı. Gecikmeye sinirlenen Turan, Alanyaspor'un golünün ardından itirazlarının şiddetini artırmış ve kırmızı kart görmüştü.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Türkiye Futbol Federasyonu Trendyol Süper Lig Arda Turan Arda Turan Eyüpspor Eyüpspor Alanya Futbol Spor Süper Lig Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

mert kılıc:

teknik taktik 0. sadece bağırma çağırma klasik türk teknk direktörü. hiçbir başarısı olmicak, sadece Türkiye de yapabilir zaten

Yanıtla416
Nilay Durmaz:

Sadece bağırma cagirmayla süper lig e çıkmış olamaz. Adam yıllarca Atletico da Barcelona da taktiğin kralını öğrendi. Avrupa görmüş futbolcuların özellikle iyi liglerde büyük kuluplerde oynamış futbolcuların taktik teknik bilgisi tecrübesi bu ligin çok üzerindedir buna emin ol.

03
Netherill:

dua edin silahla sahayı basmamış. :D

Yanıtla33
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title