Haberler

Kompany Muamması

Abone Ol

Manchester City menajeri Manuel Pellegrini, bir süredir takımdan uzak kalan Vincent Kompany’nin Aralık ayındaki durumuna göre bir karar vereceklerini söyledi.

Şilili teknik adam, kendisine yöneltilen soru üzerine "Bekleyip göreceğiz. Aralık ayında ne durumda olduğuna bakacağız ama umarım Kompany döndükten sonra sezon sonuna kadar normal şekilde devam eder." derken oyuncusunun gelecek hafta takıma dönmesini umduğunu ekledi.

Yaşadığı uzun süreli sakatlıkla Belçika Milli Takımı'nı da endişelendiren Kompany, kasığından yaşadığı sakatlıktan ötürü takımının formasını yalnızca 4 kez giyebildi. Onun oynamadığı 7 maçta ancak 10 puan toplayabilen Man City, kaptanın oynadığı maçlarda ise 9 puan elde etti.

Kompany'nin yer aldığı maçların puan ortalaması 2.25 iken, onun yokluğunda maç başına elde edilen puan 1.42'ye kadar düştü.

Eğer Vincent Kompany tam randımanla geri dönemezse, Manchester City'nin ara transferde ilk önceliği stoper mevki olacak. Yaz transfer döneminde takıma katılan Martin Demichelis henüz bekleneni veremezken tecrübeli stoper Joleon Lescott'un da sürekli geriye gitmesi, genç stoper Matija Nastasic'in bir türlü kendini gösterememesi ile sonuçlandı. Böylelikle Manchester City, kalesinde gördüğü 12 golle üst sıralara oynayan takımlar arasında en kötü savunma performansına sahip takımlardan biri oldu.

Öte yandan Pellegrini, bu süreçte formasını kaybeden kaleci Joe Hart'ın Pazar günkü Tottenham Hotspur maçıyla takıma dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Manuel Pellegrini Vincent Kompany Belçika Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title