Haberler

Madalyalar Sahibini Buldu

Abone Ol

Avrupa Halter Şampiyonası kadınlar 48 kiloda Genny Caterina Pagliaro, erkekler 56 kiloda ise Oleg Sirghi altın madalya kazandılar.

Arnavutluk'un Tiran şehrinde gerçekleşen Avrupa Halter Şampiyonası'nda heyecan kadınlar 48 kilogram mücadelesi ile başladı.

Mücadelede İtalyan Genny Caterina Pagliaro koparmada 82 kg, silkmede ise 101 kg kaldırarak toplamda 183 kg'a ulaştı. Azeri Silviya Angelova da aynı şekilde toplamda 183 kilograma ulaştı ancak tartı avantajından dolayı İtalyan Pagliaro ilk sırayı elde edip altın madalyayı boynuna geçirdi.

Tartıda Pagliaro'dan daha agır olan Angelova gümüş madalya ile yetinmek zorunda kalırken, podyumu koparmada 81 kg silkmede 98 kg ile toplamda 179 kilograma ulaşan Romen Elena Romana Andries tamamladı

56 kiloda zafer Moldova'nın

Arnavutluk'un Tiran şehrinde gerçekleşen Avrupa Halter Şampiyonası'nda erkekler mücadeleleri ise 56 kilogram heyecanıyla başladı.

Mücadelede Moldava'lı Oleg Sirghi koparmada 116 kg silkmede ise 145 kg kaldırarak toplamda 261 kg'a ulaşarak altın madalyayı elde etti. Bulgar Asen Muradov koparmayı 118 silkmeyi ise 140 kg ile tamamlayarak toplamda 258 kg ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Son derece heyecanlı bir mücadeleye sahne olan 56 kg'da podyumu tamamlayan isim ise Belçika'dan Tom Goegebuer oldu. Koparmada 113 kg silkmede ise 138 kg kaldırmayı başaran sporcu toplamda 151 kg ile bronz madalyaya hak kazandı. Avrupa Halter Şampiyonası'nda heyecan yarın devam edecek.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Silviya Angelova Arnavutluk Tiran Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title